Norwegian är nu största utländska flygbolag i New York

Norwegian stärker sin position i New York ytterligare: Sex år efter bolagets första interkontinentala flygning har Norwegian blivit det största utländska flygbolaget i New York-området.

En ny rapport från den lokala transportmyndigheten Port Authority i New York och New Jersey visar att Norwegian för första gången har flugit fler passagerare än något annat utländskt flygbolag. Därmed är Norwegian större än Lufthansa, British Airways, Virgin Atlantic och Emirates i New York, vilket ytterligare stärker företagets fotfäste i USA.

Under tolv månader (från februari 2018 till februari 2019) reste 2 078 847 passagerare till New York-området med Norwegian. Tidigare var Air Canada det största utländska flygbolaget i New York-området men i februari reste 11 800 fler passagerare med Norwegian än med Air Canada.

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos säger:

Att vara en så tung aktör i en marknad där konkurrensen är stenhård är ett stort erkännande och visar att kunder på båda sidor om Atlanten uppskattar vår goda service, våra prisvärda flygbiljetter och branschens modernaste och mest miljöanpassade flygplan.

I maj 2013 började Norwegian flyga till USA och de första flygen gick till New York från Stockholm och Oslo. Totalt har över 4,6 miljoner passagerare flugit med Norwegian till New York-området mellan 2013 och 2018. De flygplatser som räknas in i New York-området är John F. Kennedy Airport, Newark Liberty International, LaGuardia och Stewart International.

Under 2018 utsågs Norwegian till det mest bränsleeffektiva och miljöanpassade flygbolaget över Atlanten av erkända miljöinstitutet International Council on Clean Transportation (ICCT) med 30 procent lägre koldioxidutsläpp per passagerare än genomsnittet.

Foto: Norwegian

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *