Brussels Airlines nya “The Loft” lounge

Brussels Airlines har under de senaste månaderna bjudit kunderna på en temporär lounge Bryssels flygplats då deras egen lounge har genomgått en större renovering. Nu är loungen åter öppen och det har verkligen varit värt väntan som vår danske skribent Rune Raunow berättar.

Jeg kom lite tidigare än vanligt till den sena SAS avgången mot Köpenhamn. Normalt använder jag SAS egen loungen men jag hade snappat upp att Brussels Airlines nya lounge precis hade öppnat och självklart var jag tvungen att besöka den. Loungen ligger på samma plats som den gamla loungen (och SAS lounge) dvs. ovanför gate A42. Men här slutar likheterna.

Den nya loungen är enorm, läcker och modernt inredd med gott utbud av mat och dryck och goda faciliteter. Det är fyra olika sittområdet; soffor, barstolar, “öronlappsstolar” och matbord/stolar. Alla sittplatser har integrerade stickkontakter för alla internationella strömkablar och USB. Från den ena sidan av loungen har man en panoramautsikt över flygplatsens “fingrar” och från den andra ser man ner på A-pirens centralhall. Allt i allt, ett ljust och behagligt rum.

Belgiske rip-offs af Arne Jacobsen stole (men man sidder godt i dem)

Ladestik til div. stiktyper overalt

Om man kommer långt ifrån är det dusch och sovkabiner som kan bokas (4 av varje), massor av arbetsplatser och även ett bokningsbart mötesrum.

Mitt i lokalen står en buddet med 4 olika sektioner; varma rätter, soppor, salladsbar och bröd/kakor. Stort urval av god kvalitet. Baren är självbetjänad med 4 belgiska öl, kvalitetsmärken på alkohol och ett urval av rött/vittvin och champagne.

Kold buffet med salat, pålæg og frugt.

Udvalg af varme retter og supper.

Stella, Hoegarden, Leffe Blond og Leffe Brun på fad.

Velassorteret bar

I soffaområdet är det några utställningsmontrar med TinTineffekter, ett urval av tidningar och en massa “coffee table”böcker man kan fördriva tiden med om man vill fördjupa sig i belgisk arkitektur och design.

TinTin memorabilia skal der selvfølgelig til.

Udsigt ud over lufthavnen fra den ene side

Udsigt til den anden side ind i terminalen

Loungens special feature är deras lounge-app. I nuläget får man låna en Microsoft Surface Pro tablet i “tablet baren”. På sikt lovas appen kunna laddas ner till en egen tablet med Windows, Android eller iOs. När man får plattan blir ens boardingkort scannat och tabletten håller därmed ordning på var och när man skall med sitt flyg (och ger besked när man bör bege sig mot gaten). Genom appen kan kan nu orientera sig i loungen, boka bad/sovkabinen och hitta diverse upplysningar om Brussels Airlines och Bryssels flygplats. Man har tillgång till en massa spel, TV, musik och självklart full internettillgång. En rolig leksak även om det praktiskt värdet är begränsat i nuläget när vi alla har våra egna smartphones och läsplattor med tillhörande internettillgång.

Lounge app'en holder styr på din afgang og giver dig masser af undeholdning og info om loungen

Tablet baren, hvor man kan låne en Surface Pro med Brussels lounge app

All i allt är det verkligen en läcker lounge och för egen del är det i alla fall slut med att besöka SAS loungen på väg hem från Bryssel. Enda problemet jagkan se är att den ligger i Schengenområdet (pir A) och skall man ut ur Schengen blir det en lång promenad med tidskrävande pass och säkerhetskontroll då dessa flighter går från B-piren.

Då loungen är en Star Gold loungen ha EuroBonus Guld/Diamond/Pandium tillgång. Reser du i SAS Plus utan status får du hålla till godo med SAS egen lounge.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *