De 100 bästa städerna för weekendresor i Europa listade

Sommaren lider sakta mot sitt slut men ett utmärkt sätt att maxa slutet av semestern på eller börja hösten på rätt sätt med är att bege sig på en weekendresa ut i Europa! Barcelona har rankats som den bästa staden för weekendresor i Europa 2017 enligt GoEuro’s senaste rankning av över 100 städer.

GoEuro, resesöksajten för jämförande och bokning av tåg, buss och flyg i Europa har rankat de 100 europeiska städer som lämpar sig bäst för weekendresor baserat på fem kategorier: kollektivtrafik, boende, mat och dryck, nattliv och attraktioner/dagsaktiviteter. Vi har även färdigställt en sökningsbar lista där resenärer kan filtrera fram de mest passande städerna för dem beroende på sina preferenser enligt dessa 5 kategorier.

Första platsen kneps av Barcelona som snittade på högst poäng i alla fem kategorier med en totalpoäng på 98.35 av 100 möjliga, tätt följd av Prag (med en poäng på 96.14), Madrid (94.81 i poäng) och London (84.84 i poäng).

Bästa städerna för nattliv

Nattugglor bör bege sig till Berlin då staden fick full pott (5/5) av GoEuro när det kom till barer och klubbar. Berlin följs tätt av Krakow (4.9), Barcelona (4.8), Kiev (4.7) och Madrid (4.6). Spanjorer älskar tydligen att festa då fyra spanska storstäder (Barcelona, Madrid, Valencia och Sevilla) alla kvalade in på GoEuro’s lista över de bästa städerna för nattliv.

Bästa städerna för attraktioner och dagsaktiviteter

Kanske föga överraskande, tack vare sitt överflöd av attraktioner och utbud av shopping så vann Londonförstaplatsen i denna kategori med sin 5/5 rankning. Städer som följde tätt efter inkluderade Paris (4.6), Rom (4.8), Prag (4.7), och Barcelona (4.6). För resenärer som vill bege sig lite längre österut så kan Moskva, Istanbul och St Petersburg vara goda idéer då de alla tre kvalade in på topp 10 listan över de städer med bäst utbud av attraktioner och aktiviteter under dagtid.

Bästa städer för prisvärt boende

För kortare resor där man vill spendera mer pengar på att utforska allt som resmålet har ett erbjuda snarare än på boende kan det vara bra att veta vilka Europeiska städer som har mest prisvärt boende för sina besökare. KievZagrebBudapest och Siena är de fyra städer som fått högst poäng (5/5/ när det kommer till prisvärt boende. Städer som följde tätt efter inkluderar Sarajevo (4.9), Coimbra (4.9), Pilsen (4.6 rating), Riga (4.5), Sofia (4.5) och Bucharest (4.3).

Bästa städerna för mat och dryck

Spanien är vinnaren i denna kategori, med Barcelona och Madrid som rankar som de topp två städerna för mat och dryck (5/5 i poäng). Resenärer som söker gastronomiska nöjen borde även fundera på att boka weekendresor till ParisRomIstanbul eller Berlin då dessa städer även klarade sig till topp 10 listan för de städer som har bäst utbud för mat och dryck.

Bästa städerna för kollektivtrafik

Transport kan ofta bli en oförutsedd men kostsam utgift när man reser. För resenärer med en liten budget så är Bukarest och Sofia de bästa städerna att bege sig till för förmånliga priser för kollektivtrafik. Tätt efter följer Kiev, Sarajevo, Gdansk och Wrocław. I Bukarest till exempel så kostar en genomsnittlig taxiresa 6 kronor per kilometer och en enkelbiljett i Kiev’s kollektivtrafik kostar bara 1.50:-.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *