En första titt på SAS nya BusinessJet

I dag startar SAS upp sin nya direktlinje mellan Stavanger och Houston. Sträckan får dagliga avgångar klockan 16.00 förutom tisdag, du landar då i Houston klockan 19.40 samma dag efter drygt 10,5 timmar i luften. Returen från Houston är klockan 21.35 lokal tid med ankomst till Stavanger påföljande dag klockan 14.20. Bägge avgångarna är så sent att du som resande kan arbeta nästintill full dag på kontoret innan du sätter sig på flyget.

Flyget som används är en Boeing 737BBJ – Boeing Business Jet. Egentligen är det en modifierad 737-700 – med större vingar och plats för mer bränsle. Den är inredd med 44 Business Class stolar – och helt utan både Plus och Go klasserna. Stolarna är i en 2-2 konfiguration. Själva flygplanet är inhyrt från PrivatAir.

SAS sin innleide 737-700, all Business Class

Bonusfeber har idag fått en rundvisning ombord på flyget av Tormod Sandstø, presskontakt på SAS, och vi kan presentera rykande färska bilder som är tagna på gate 8 strax före den första flygningen ska ske.

Crew ombord är från bolaget som äger flygplanet, PrivatAir. De kan berätta att servicekonceptet blir som under en vanlig SAS interkontinental flygning


Crew från PrivatAir

SAS all Business Class
Kabinen sedd från den främre delen av flygplanet

 Komfortable seter i oppreist stilling
SAS all Business Class

Hele cabinen sett forfra

Stolarna är så kallade angle-flat seats som alla har eluttag. Stolarna är sköna att sitta i vid upprätt läge och i halvt nerfälld position. I helt flat position kan de upplevas som lite smala, men de beror också på vilken sovställning du föredrar. Fotstödet måste manuellt vickas upp före stolen med hjälp av motorn kan köras till nedfälld position. Bord är inbyggt i armstödet.

Setet helt nedlagt
Så här ser stolen ut när den är helt nedfälld

Seteplan Bilde: Privatair.com

Flyget har 3 toaletter och det finns också plats för crew rest area iform av två säten längst bak i flyget. Bemanningen i kabinen kommer att vara 4 personer.

Crew rest area
Crew rest area

Ryddig og fint med all Business Class
Snyggt och trevligt med all Business Class

Flygplanet som har fått namnet Eivind Viking har väldigt reducerad kapacitet att transportera gods då hela lastrum 2 och 3 är ombyggda till bränsletankar.

Eivind Viking
Eivind Viking

Foto och text: Rune Lygren, Bonusfeber.no

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *