Eurowings satsar vidare i Sverige och etablerar sig på Malmö Airport med en ny direktlinje till Balkan i sommar

Eurowings

Det tyska lågprisbolaget Eurowings ser möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet från Öresundsregionen och Malmö med en ny flyglinje till Kosovos huvudstad och största stad Pristina.

Eurowings, som ingår i Lufthansa-Gruppen, trafikerar sedan tidigare Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter och etablerar sig nu även på Malmö Airport. Ett flertal utrikeslinjer har återkommit inför sommaren och antalet direktlinjer och passagerare ökar så sakteliga på Malmö Airport. Antalet resenärer till Kosovo visar en stor tillväxt de senaste månaderna och flygbolaget kompletterar utbudet till Balkanhalvön från Öresundsregionen och startar en linje till Pristina över sommaren.

Det finns ett stort antal invånare i Södra Sverige och i Skåne i synnerhet med relationer till Balkan, och Kosovo är den tredje största folkgruppen i Malmöregionen med rötter i sydöstra Europa.

Kosovo, centralt beläget på Balkan, anses vara ett fantastiskt semesterresmål för nyfikna resenärer och ett ledande resmål för backpackers. Ett vackert bergigt landskap och historiska städer med fängslande arkitektur definierar landet där kaffekulturen är viktig och utbredd och man utvecklat en egen nisch som kaffeproducenter.

Vi välkomnar Eurowings och är glada över att de ser fler möjligheter i Sverige och väljer att satsa på Malmö och Öresundsregionen. Hela Balkanhalvön är ett populärt resmål både för semesterfirare och familje- och vän resande från Malmö. Fler direkta flyglinjer är viktigt för tillväxten i regionen och tillgängligheten blir viktig i återstarten efter pandemin i hela Sverige. Vaccinationstakt och reserestriktioner är avgörande för återhämtningen både i Sverige och världen och vi ser fram emot att situationen snart tillåter att våra resenärer gör sig redo att resa igen.

Karin Öhrström, flygplatschef på Swedavia Malmö Airport.

Med start den 28 juni och till mitten av september kommer Eurowings att trafikera Malmö Airport (MMX) – Priština International Airport (PRN) två gånger i veckan på måndagar och torsdagar med flygplanstypen A320. Det finns sedan tidigare en annan operatör på sträckan.

Biljetter finns till försäljning. För mer information om flygbolaget: www.eurowings.com.

Foto: Swedavia/Eurowings

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *