Finnair återvänder till Visby Airport med direktlinje till Helsingfors i sommar

Finnair ATR72

Efter ett uppehåll under förra året på grund av pandemin återvänder Finnair till Visby Airport och öppnar upp flyglinjen mellan Visby och Helsingfors under sommarsäsongen. I slutet av juni är det premiär med tre avgångar i veckan tisdagar, torsdagar och söndagar.

Den nya flyglinjen är inte bara intressant för semesterfirande svenskar som vill resa utomlands utan också för inresande finländska besökare, och är av stor betydelse för den gotländska besöksnäringen. När världen öppnar upp igen finns en längtan efter att resa och mötas och linjerna blir ett välkommet tillskott inte minst för de privatresenärer som reser för att besöka släkt och vänner. Det finns ett stort antal invånare med relationer till Finland på Gotland och under åren före pandemin var det ett stort intresse av att resa mellan de båda destinationerna.

Vi är glada att Finnair återupptar sommartrafiken mellan Visby Airport och Helsingfors. Det finns ett stort intresse för Gotland i Finland och även många boende på Gotland med släktingar i Finland. En direktlinje skapar möjligheter till att träffa nära och kära på ett enkelt sätt och är en utmärkt möjlighet för gotlänningar att ta sig till Finland och vice versa.

Vi är försiktigt optimistiska då vaccinationsutrullning, pandemin och reserestriktioner är avgörande för återhämtningen både i Sverige och övriga världen och hoppas att situationen tillåter och världen och våra resenärer är redo att resa igen till sommaren.

Gunnar Jonasson, Flygplatschef på Swedavia Visby Airport.

Utbudet av flyglinjer från Gotland har ökat inför sommaren och vintern vilket indikerar en början till återhämtning efter det reducerade antal flyglinjer som varit under pandemin. Tillgängligheten kommer att vara viktig i återstarten efter pandemin och direkta flyglinjer är viktigt för tillväxten i regioner och besöksnäring i hela Sverige.

Det är väldigt roligt att Finnair trafikerar Gotland igen. Vi vet sedan tidigare att direktlinjer öppnar upp för resande på ett helt nytt sätt. Från besöksnäringens sida ser vi på hur vi kan marknadsföra oss gentemot Finland så att vi är ett attraktivt resmål. Vi har goda erfarenheter från förra året om hur vi kan ta emot besökare på ett säkert sätt och känner oss trygga och väl förberedda inför sommaren.

Frida Ganshed, VD på Gotlands Förenade Besöksnäring.

Linjen mellan Visby Airport (VBY) – Helsingfors Vanta Flygplats (HEL) kommer att trafikeras med en ATR72 tre avgångar i veckan på tisdagar, torsdagar och söndagar med start den 24 juni, till och med den 1 augusti.

Vi ser fortfarande på Sverige som en viktig utökad hemmamarknad och därför känns det helt rätt att öppna Visby nu till sommaren. För gotlänningarna öppnar rutten även upp Finnairs globala nätverk till Europa, Asien och USA. I sommar kommer Finnair att starta flyg till exempelvis Chicago och Los Angeles och öka frekvensen av flyg till New York.

Robert Lönnblad, Skandinavienchef Finnair.

Biljetter finns till försäljning. Mer information om flygbolaget: www.finnair.com/se.

För mer information om aktuell flygtrafik på Visby Airport: www.swedavia.se/visby.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *