Fyndläge när flygbolagen rear ut sina platser – skynda att fynda

Nu i januari har i stort sett alla flygbolag kampanjer med flygpriser som är lägre än på mycket länge. Detta i kombination med årets mest bokningsfrekventa dagar gör att om man inte redan bokat årets resor bör man vara snabb – under samma period 2017 tog många av solresorna slut.

Lina Eklund, PR-specialist på Resia menar at:

Knappt har klockorna ringt in det nya året innan vår mest hektiska bokningsmånad är i gång. Just nu har vi mycket fördelaktiga kampanjer med bland andra SAS, Norwegian, Turkish Airlines, Finnair, Qantas, Qatar & Singapore Airlines. Förutom ett lågt pris har de flesta lång reseperiod vilket innebär att man redan nu kan säkra såväl vårens och höstens weekendresor som sommarens, höstens och vinterns minibreaks. Men skynda att fynda, platserna brukar gå åt som smör i solsken.

Januari – resebranschens mest hektiska månad

Under julledigheten passar många svenskar på att planera inför nästa års semestrar tillsammans med nära och kära. I januari är man redo att boka och det är också en stor anledning till att kampanjerna ligger under den här perioden.

Biljetterna till USA billigare än någonsin

Lina Eklund tipsar:

Ett hett tips är att passa på att göra den där drömresan till USA i år. Biljetterna dit är nu billigare än de någonsin varit. En resa att rekommendera är att kombinera några nätter i New York med solfyllda dagar i Florida. Lägg till en kryssning i Bahamas eller Karibien och avsluta sedan med potatismjölsstränderna på västkusten innan ni flyger hem från Orlando efter några dagar i nöjesparkerna.

Uppfyll drömmen om Maldiverna till lägsta pris

Enligt Resiabarometern som genomfördes inför 2018 menar hela 31 procent av svenskarna att de drömmer om att semestra på Maldiverna. För den som vill uppfylla sina drömmar är ett tips att åka hit i mars eller april när priserna på hotellen sjunker då det är i slutet av säsongen.

Så hittar man de billigaste biljetterna

Mest fördelaktigt när man letar efter de billigaste biljetterna brukar vara att skräddarsy ett eget paket där man inte är så bunden till hela veckor. Att vara flexibel på datum och i vissa fall även resmål brukar också vara fördelaktigt. Se till att dubbelkolla villkor innan bokning samt boka gärna boende i samband med flygbokningen för att se till att vara skyddad av paketreselagen.

 Jul och nyårsresor 2018

Kampanjerna sträcker sig sällan över jul och nyår då dessa ändå alltid bokas upp, samt att det ligger lite för långt fram i tiden.  Vill man dock säkra en varm jul 2018 gäller det att hänga på låset när platserna släpps.

Lina Eklund säger til slut:

Hos flygbolagen brukar dessa släppas cirka 11 månader i förväg, medan det hos charterbolagen ofta går att hitta något tidigare.

 

Forsidebillede: Resia.se

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *