Hit reser svenskarna helst för att shoppa

New York och London dominerar topplistan när svenska resenärer väljer utländska städer som de helst reser till för att shoppa. Paris, som många gånger klassas som modets huvudstad, hamnar tillsammans med Tokyo endast på delad tredjeplats. 40 procent vill dock inte åka utomlands för att shoppa, enligt Tickets Sifoundersökning.

Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket säger:

New York och London är båda två fantastiska shoppingstäder med ett enormt utbud inom i princip alla typer av varor. Dessutom underlättas shoppingturen av att kunna göra sig förstådd på engelska med butiksbiträdena.

London och New York är, med sitt stora utbud, spännande shoppingstäder oavsett intresse eller stil som föredras. Totalt lockar dessa två giganter mer än hälften av alla svenska resenärer, som reser utomlands för shoppingens skull. Paris är många gånger synonymt med mode, men hit väljer endast ett fåtal shoppingsugna svenska resenärer att resa.

Vilken stad som föredras skiljer sig åt mellan olika åldersgrupper. Bland resenärer i åldern 31-40 år föredrar en av fyra New York, och endast 7 procent väljer London. Seniora resenärer i åldern 66-79 år reser istället helst till just London (13 procent), endast 5 procent tycker att New York är den bästa shoppingstaden, medan hälften (49 procent) av dessa resenärer inte vill åka utomlands för att shoppa.

Det är också skillnader mellan kvinnor och män, när det gäller shoppingresor. London är den mest populära staden bland kvinnliga resenärer (17 procent), med New York strax bakom (16 procent). Bland männen är däremot New York mest populärt (14 procent), med London som andraalternativ (10 procent). 43 procent av männen vill inte åka utomlands för att shoppa, medan motsvarande siffra bland kvinnorna endast är 36 procent.

Den svenska kronans svaga utveckling under det senaste året har gjort att shoppingturer utomlands blivit dyrare än tidigare. Däremot lockas många svenskar av ett annat utbud än vad som finns i Sverige. Andra varumärken, andra produkter och möjligheten att få vara mer ensam om sitt inköp lockar fortfarande många svenskar till att resa utomlands för att shoppa.

Vilken utländsk stad skulle du helst vilja åka till för att shoppa?

  1. New York, 15 procent
  2. London, 13 procent
  3. Paris, Tokyo, 2 procent
  4. Barcelona, Bangkok, Berlin, Dubai, Milano, Rom, 1 procent
  5. Övriga, 9 procent
  6. Vill inte åka utomlands för att shoppa, 40 procent
  7. Tveksam, vet ej, 13 procent
Källa: Tickets Sifoundersökning, riksrepresentativt urval
Bild: Tickets

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *