Icelandair business lounge – Reykjavik


När du är medlem hos Iceland Air, eller flyger på vissa biljettklasser med dem, får du tillgång till deras Business Lounge på Keflavik flygplats. Det samma gäller för resande som flyger med SAS på antingen Business Class eller som Eurobonus Guld eller Pandion (Diamant) medlem – se sista bilden i artikeln för fler detaljer.

Själva flygplatsen Keflavik är behaglig. Det finns gott om ljusinsläpp och en öppen miljö med sittplatser och shoppingmöjligheter.

Iceland Air 02

Iceland Air 03

Men att hitta flygplatsens Business Lounge var däremot lite av en uppgift som krävde att jag var tvungen att besöka informationsdisken, som hänvisade mig långt ner i korridoren. Loungen ligger skönt avsides, men rätt opraktiskt i förhållande till shoppingmöjligheterna, dessa bör du klara av innan du beger dig till loungen.

 

Man kan inte se det men du ska hela vägen ner till Gate 6 och sedan ännu en bit.
Man kan inte se det men du ska hela vägen ner till Gate 6 och sedan ännu en bit.

 

Tag hissen ner och du är framme
Tag hissen ner och du är framme

 

Mottagandet var vänligt och välkomnande. Det fans bara en person på plats, det var trots allt söndag eftermiddag och loungen var långt ifrån överfull – kanske avskräckte den långa promenaden.

Loungen var rigtigt behaglig och erbjöd bra faciliteter med bland annat tillgång till tablets och gratis internet. Där fans ett riktigt fint urval av drycker, öl, vin, juice, läsk och tillochmed gammel dansk för dem med nerverna utanpå kläderna före, under och efter flygningen.

Iceland Air 06

Iceland Air 07

Iceland Air 08

Iceland Air 09

Iceland Air 10

På den söta fronten erbjuder loungen ett brett urval av kakor och choklad samt kaffe och the.

Iceland Air 11

Iceland Air 12

Allt som allt var loungen ganska lugn och trevlig. Även om mina samlade erfarenheter vid tillfället inte var så många så hörde de förhållanden som resenärer erbjöds här  till de bättre som jag upplevt hittills, och jag kommer definitivt svänga förbi när jag är på Island nästa gång.

Källa: Bonusfeber.dk

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *