Inga begränsningar för SAS Plus i alla fall?

Knappt har vi skrivit om att SAS inför begränsningar i serveringen i PLUS från och med idag enligt den meny som finns ombord innan det kommer kontrabesked från SAS…. kanske. 

Sedan tidigare är förvirringen total när det gäller SAS servicekoncept. Som vi skrev tidigare idag om beränsningar i serveringen i PLUS gäller det att hålla tunga rätt i munnen för att veta vad man får serverat ombord.

Hittills har det varit ett hav av undantag det det “på grund av kort flygtid” har varit ett begränsat servicekoncept ombord. T.ex. har man på de kortaste linjerna fått en bit mörk choklad men ingenting att dricka. Har linjen varit aningen längre har man fått kaffe och te men ingen chokladbit. Flyger man före 0900 får man frukost men efter klockan 09.01 finns inte tid till att servera annat än kaffe och te.

Her er listen over undtagelser i det menukort, som var gældende indtil 1. juni. Hvad som præcist gælder fra 1. juni er uvist. Det skal man iflg. den nye menu spørge kabinepersonalet om.

Sådan er undtagelserne beskrevet i den nye menu, som gælder fra idag.

 

 

Försämring på PLUS – eller?

Om man skall tro den nya menyn som finns ombord är man begränsad till att bara få tre drycker när man reser i SAS Plus om man flyger utanför Norden. Det anges inte om det gäller både alkohol och och alkoholfria drycker. Det har skapat stor debatt bland frekventa resenärer att man nu inför ranson, även på de dyraste biljetterna i Europa.

Bonusfeber har kontaktat SAS för att klargöra vad som egentligen gäller och svaret är något överraskande.

Enligt Henrik Edström, SAS pressansvarige i Sverige skall regeln som tydligt anges som en regel i menyn inte ses som en regel utan enbart en riktlinje för kabinpersonalen.

Dessa riktlinjer kan kabinpersonalen använda sig av om det upplevs vara behov men är inte bundna av dem. Enligt Edström, är riktlinjerna baserade på erfarenheter från förra sommaren där obegränsad mängd alkohol gav problem ombord.

Han förtydligar också  at restriktionen riktlinjerna om max 3.st drycker gäller alkohol och att det inte finns restriktioner på alkoholfri dryck.

Vad gäller?

Då förvirringen förmodligen är totalt tillåter vi oss att summera:

Enligt menyn är det en begränsning på max tre drycker i SAS Plus. Som passagerare får man utgå att det gäller när de nu skriver det så tydligt. Men enligt SAS pressansvarige skall detta inte ses som en begränsning men enbart som riktlinjer. Det står det dock INGENTING om in menyn och passagerarna vet med andra ord inte om de. Om du kan få mer än tre drycker är alltså helt upp till kabinpersonalens dagsform. Kanske har du tur – kanske inte.

I verkligheten kan du inte räkna med att mer än tre drinkar ingår i Plusbiljetten. Det gäller med andra ord att håla sig på god fot med kabinpersonalen om du skall hoppas på mer. Vi hoppas att kabinpersonalen har fått dessa “riktlinjer” med sig och inte hanterar det på samma sätt som när man ber om ett glas vatten och nekar dig – med mindre du betalar 20 kronor för en flaska.

Märklig ursäkt

I våra öron låter det mest som en märklig ursäkt att dessa riktlinjer nu har införts och att det som skrivs i menyn inte stämmer överens med sättet det skall hanteras på. Kabinpersonalen har i alla tider haft möjlighet att neka servering till någon som upplevs som berusad i tillägg till att alkoholpåverkade alltid kan nekas resa. Det har skett flera gånger och är inte ett nytt fenomen. Med andra ord finns det inget behov för extra “riktlinjer” för att hantera ett moderat alkoholintag ombord.

Man kunde också lösa problemet genom att servera en dryck åt gången från stora flaskor – precis som de flesta andra bolag gör. Det finns trots allt gränser för hur mycket man kan dricka på en flygning till medelhavet om man skall beställa dem en och en.

SAS: Vi har förbättrat PLUS

Enligt Henrik Edstöm på SAS, satsar SAS på Plusprodukten i Europa och har nyligen förbättrat det med bland annat mer exklusiva viner och öl samt en måltid på alla flygningar över 80 minuter även utanför kvällsmåltidsperioden.

Försämringar eller inte?

Enligt SAS handlar det inte om en försämring av Plusprodukten men enbart riktlinjer. Som passagerare kommer du kanske att uppleva en begränsning på tre drycker, eller kanske inte. Allt beror på kabinpersonalens bedömning.

Forvirret?

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *