Begränsningar i SAS Plus

SAS cateringkoncept har under en längre tid varit en källa till humor bland frekventa resenärer. Inte ens de mest erfarna resenärerna lyckas lista ut vad man får serverat på de olika linjerna och det är väl inte så konstigt när kabinpersonalen knappt vet det själv?

Den senaste i raden av ändringar som införs idag är att antalet drycker du får i PLUS inom Europa begränsas till tre. I de nya menyerna har det smugit sig in en liten fotnot på en av sidorna som begränsar antalet drycker till 3 på flygningar utanför Norden, inklusive på flygningar till Kanarieöarna eller Tel Aviv som har en flygtid på över fyra timmar.

Skærmbillede 2015-05-31 kl. 21.50.28

Reser du inom Norden är det enligt menyn en begränsning på endast en dryck. I praxis menar nog SAS en öl eller vin men på menyn står det i klartext. “you’re welcome to enjoy a snack and a drink” – alltså en dryck. Vad som egentligen gäller får tiden utvisa och om man skall se tillbaka på tidigare ändringar kommer det finnas nästan lika många tolkningar på detta som antalet kabinpersonal i bolaget.

Skærmbillede 2015-05-31 kl. 21.47.31

Det finstilta:

Skærmbillede 2015-05-31 kl. 21.51.03

SAS är värst i klassen

Jämför man med övriga nätverksbolag är SAS helt klart värst i klassen när det gäller produkten för sina bäst betalande kunder. Eller för den saks skull i premium och ekonomiklass(med några få undantag som t.ex. Brussels Airlines).

Inte nog med att man nu inför en begränsning på dryck som mer liknar någonting man ser på en skolresa, så kan man fortfarande riskera att hamna i ett mittsäte, något som de flesta andra bolag aldrig skulle drömma om att erbjuda sina bäst betalande kunder. Även om man reser på en dyr biljett vidare ut i världen riskerar man mittsätet på den europeiska delen av resan. Har man dessutom oturen at hamna på en tidpunkt på dagen och en reslängd där det inte serveras mat kan det hända att det enda som påminner om något ätbart är en Wasa-Sandwich eller en muffin med lång hållbarhet.

Här är majoriteten av nätverksbolagens ekonomiklass betydligt bättre. Hos t.ex Lufthansa, Swiss, Austrian, Air Berlin m.fl serveras det i det minsta dryck och på de flesta andra även någon form av smörgås eller snack, till och med i ekonomiklass!

Förvirringen är total

Det finns snart inte en linje hos SAS som inte har sitt eget serviceupplägg. På de kortaste sträckorna för du enbart en bit mörk choklad men ingenting att dricka??? Är sträckan aningen längre får du kaffe och te med inte choklad. Har du turen att få en purser som håller servicekonceptet får du på nåder ett glas vatten, men först efter att ha tackat nej till att köpa en flaska för en tjugolapp.

Flyger du till USA får du en alkoholfri dryck till maten samtidigt som en resa till Tokyo ger dig två drycker med alkohol utan kostnad.

På en tvåtimmars tur till London får du en kall anrättning i Plus men om du flyger från t.ex Oslo till Svalbard som tar fyra timmat får du enbart ett knäckebröd eller en muffin.

Flyger du Plus i Europa kan du välja mellan en smoothie och chips från vagnen utan kostnad men om du reser i Plus till USA skall du betala för detta samtidigt som du kan välja ett obegränsat antal dryckesvaror, som du enbart får tre av inom Europa.

Om du är förvirrad nu kan du vara helt säker på att det kommer ett nytt avsnitt i denna servicekonceptssåpopera som SAS har utvecklat.  Vi “ser fram emot” nästa meny med tillhörande förvirring

VAD HÄNDE MED SIMPLICITY SAS!!!!!??

Här kommer SAS nya menyer som gäller från och med den 1/6 2015

 

tmp_8989-DSC_0159-195102242

tmp_8989-DSC_01631910894798-1 tmp_8989-DSC_0161-214332469 tmp_8989-DSC_01621645502707

tmp_8989-DSC_0160713073156

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

  1. Bonusfeber says

    Med speciella matkrav (LCHF) har jag vant mig att ta med mat & dricker bara vatten, som tappas lätt från en vattenkran efter säkerhetskontrollen.
    Men rolig att se hur man kan ställa det till med…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *