Köp miles och flyg First Class för en tredjedel av priset

American Airlines bonusprogram AAdvantage låter dig nu köpa upptill 100 000 miles, och få ytterligare 60 000 miles på köpet. Erbjudandet gäller fram till 30 april – så skynda dig!

Du har kanske lagt märke till att artikelns huvudbild är från Etihads nya första klass, First Apartment. Bakgrunden till detta återkommer vi till senare.

När man köper miles ökar bonusen gradvis, och ger maximal utdelning på 100 000 köpta miles enligt denna tabell:

AA-bonus-miles

Priset för 160 000 miles blir som följer:

Priset för miles: USD 2 950
Federal excise tax: USD 221,25
Processing charge: USD 30

Totalt: USD 3 201,25

Detta motsvarar i skrivande stund strax över 29 000 svenska kronor.

Detta är ganska mycket pengar att använda på miles, men är det värt det? Svaret är jag, om man vill att det ska vara värt det. Här är ett exempel på fenomenal användning av 160 000 miles.

Enligt AAdvantage award chart, kostar en enkelresa från Europa till Mellanöstern endast 40 000 miles i första klass. En resa tur och retur landar då på 80 000 miles, eller 14 500 kronor. Det som gör detta än mer intressant är att Etihad är partner med American Airlines och då kan man använda miles på Etihad. Etihad har nämligen möjligen branschens senaste First Class på deras Airbus A380 som flyger mellan London och Abu Dhabi. Deras First Class heter faktiskt First Apartement, och syns i artikelns huvudbild.

Se fler bilder från Etihad First Apartment här (länk till Bonusfeber.no).

En sökning på slumpvisa datum ger oss följande pris för billigaste biljetterna i First Class, tur och retur London-Abu Dhabi:

EY-price

3 300 pund motsvarar runt 46 000 svenska kronor. Nu börjar det bli intressant då man kan spara pengar genom att köpa miles. För köper man den maximala mängden miles, 160 000, har man alltså nog till en tur och retur resa för två personer i Etihad First Apartment mellan London och Abu Dhabi. Billigaste biljetterna för denna resa skulle ha kostat  billetter for denne reisen ville ha kostet drygt 100 000 kronor, men genom detta erbjudande betalar du endast 29 000 kronor, det blir alltså en besparing på hela 71 000 kronor!

Det är inte alla flygrutter som ger lika stor besparing med detta erbjudande, så vi rekommenderar er att studera uttagstabellen hos AAdvantage och räkna på om din önskade destination ger valuta för poängen.

Var för övrigt uppmärksam på att man måste ha varit AAdvantage-medlem i minst 30 dager för att få lov att köpa miles genom denna kampanj.

 

Klicka här för att köpa miles

Har du tips på andra destinationer som ger valuta för pengarna? Kommentera nedanför.

 

Artikeln ursprungligen skriven av Henning på Bonusfeber.no

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *