Kraftigt ökande resebokningar sedan midsommar

Sommarens väder har bjudit på ostadiga prognoser, kyliga temperaturer och en hel del regn – långt ifrån fjolårets sol och värme. Detta har lett till en kraftig ökning av antalet resebokningar. Bara sedan midsommar ökar bokningarna med drygt 33 procent. Främst vill svenskarna till soliga och varma resmål runt Medelhavet samt några klassiska storstäder i Europa, enligt färsk statistik från Ticket.

Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket säger:

Under sommarsemestern vill de flesta svenskar kunna njuta av sol, värme, kanske bada lite, och ladda batterierna inför hösten. Årets sommarväder har verkligen varit instabilt, och lagom till att mångas semestrar startar så svängde det om med regn och kyla. Det gör att betydligt fler svenskar än i fjol söker sig utomlands, och bokar en resa söderut.

Själva midsommarhelgen bjöd på fint väder på många platser runt om i Sverige – men sedan dess har vädret minst sagt varit instabilt, med regn och kalla temperaturer som inte lockar till härliga sommarbad. Detta har lett till en rusning efter sommarresor, och resebokningarna sedan midsommar ökar med 33,1 procent. Främst lockar sol och bad på Kreta (+ 22,6 procent) och Alanya (+ 17 procent), som verkligen gjort en comeback på svenskarnas resmålstopplista.

Även Europas vackra storstäder lockar många svenskar bort från det kalla sommarvädret. Amsterdam, som cementerat sin plats som en av svenskarnas mest populära storstäder att besöka, ökar med hela 243 procent, medan klassiska Paris ökar med drygt 213 procent.

Än så länge går det att hitta resor till Medelhavet för ca 2 500 kr per person (en vecka inklusive flyg + hotell). För de som funderar på att solsäkra semestern är det dock läge att börja titta på resor – med en kraftigt ökande efterfrågan tenderar också priserna att stiga, men än så länge finns goda fyndchanser kvar.

Mest populära resmål just nu

  1. Kreta (1)
  2. Alanya (3)
  3. Amsterdam (ny)
  4. Mallorca (2)
  5. Rhodos (5)
  6. Prag (7)
  7. Paris (ny)
  8. Split (4)
  9. London (8)
  10. Cypern (6)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade den 24 juni – 7 juli med avresa den 24 juni – 31 augusti 2019.

Foto: Ticket

Om Bonusfeber.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *