Rekord: Nästan tre miljoner passagerare reste med SAS i juni

Antalet passagerare som reste med SAS ökade något jämfört med samma månad föregående år och är det högsta någonsin för en enskild månad. Enhetsintäkterna fortsätter att utvecklas positivt och ökade med 4.8%.

Kapaciteten i reguljärtrafiken ökade med nästan 1% och antalet passagerare ökade med 0,5%. Valutajusterad enhetsintäkt och yield ökade med 4,8% respektive 5,2%, vilket bekräftar den positiva underliggande trenden under året.

Rickard Gustafson, VD för SAS säger:

Starka trafiktal i juni visar att kunderna värdesätter SAS erbjudande både inom affärs- och fritidsresor. Under månaden presenterade vi rutten för vår första Airbus A350 som sätts i trafik i januari 2020. A350 är det mest bränsleeffektiva långdistansflygplanet på marknaden och släpper ut 30% mindre koldioxid jämfört med tidigare generationers flygplan. Vi ser en efterfrågan på mer hållbart flygresande och det här är ett viktigt steg på vägen mot att minska koldioxidutsläppen.

Foto: Sas

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *