Lufthansa München – nya flygplan, nya destinationer

I och med att sommarens tidtabell träder i kraft kommer en hel del nyheter för Lufthansa i München.

  • Airbus A380 från den 25 mars, 2018
  • Till Singapore med Airbus A350
  • Lodz, Katowice and Funchal från München

Det största som händer kommer att ske den 25 mars, precis i början av det nya flygschemat. Lufthansa kommer nämligen att placera fem stycken A380 i München och genomföra dagliga flighter till Los Angeles, Hong Kong och Beijing över hela sommaren. Under vintern kommer A380-destinationerna att ändras – Lufthansas flaggskepp kommer då att länka samman München med Miami, Shanghai och San Fransisco.

Den 27 mars kommer Lufthansa A350 att flyga till Singapore för första gången. Fem flygningar i veckan kommer att lyfta från München mot den färgstarka, ekonomihubben i Asien. Lufthansa kommer totalt att ha elva stycken flygplan av typen A350 i München till och med slutet av sommarflygschemat, som avslutas i oktober.

Nya europeiska destinationer

Två polska städer kommer att introduceras i nästa års sommartidtabell. Från den 27 och 28 mars kommer det för första gången att flygas mellan München och Katowice och Lodz. Lufthansa kommer att flyga till Lodz, Polens femte största stad, som ligger i mitten av landet, fem gånger i veckan. Katowice ligger ungefär 300 kilometer sydväst om Warszawa och från våren 2018 kommer Lufthansa att flyga dagligen mellan den polska staden och München.

Funchal är namnet på den nya destinationen för semesterfirare i sommar. Från den sista mars kommer det att gå direktflyg mellan München och Madeira, vilket kompletterar utbudet från Frankfurt. Under våren och sommaren kommer det att gå flighter mellan München och Funchal på Madeira varje lördag.

Lufthansa utökar även sitt utbud av europeiska flighter från München. Det kommer att finnas fler veckovisa flygningar till framförallt Spanien och Polen under nästa vår och sommar. Det kommer även att finnas fler flighter till populära semestermål i framförallt Grekland och Portugal.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *