Ska du ut och flyga i jul?

Under de kommande juldagarna är det många hundra tusen skandinaver som ska flyga med Norwegian. För att möta den stora efterfrågan har bolaget satt in extra kapacitet på utvalda avgångar. Vi rekommenderar resenärer att vara på flygplatsen i god tid och att packa smart för en så bra och smidig resa som möjligt.

Den hektiska jultrafiken är utspridd över flera dagar med fredag 22 december som den mest populära resdagen. Det är många som reser både inrikes och utrikes under jul. Norwegian sätter in extra avgångar 22 december till Umeå och Luleå från Stockholm.

För utrikes resor har Norwegian satt in extra avgångar från och med idag fram till 7 januari till Malaga, Alicante, Barcelona, Las Palmas och Rom.

Var ute i god tid

Antalet nöjesresande och resande barnfamiljer är större än under resten av året så det är viktigt att vara på flygplatsen i tid. Eftersom det är extra många resenärer som ofta har extra mycket bagage under julen kan väntetiden vid incheckning och säkerhetskontrollen bli längre än vanligt.

Passagerare som ska checka in bagage eller ta med sig handbagage ombord på flygplanet ombeds följa våra bagagetips på hur man packar, titta på den här videon om handbagage samt tänka på följande:

  • Märk bagaget med namn och telefonnummer
  • Se till att väskan är ordentligt stängd
  • Undvik att packa ner något som strider mot säkerhetsföreskrifterna
  • Packa ömtåliga saker i hårda eller vadderade förpackningar

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *