Magnus Örnberg ny CFO för SAS

SAS har idag utsett Magnus Örnberg till ny Executive Vice President och Chief Financial Officer (CFO). Magnus Örnberg kommer närmast från rollen som CFO för försvarskoncernen SAAB AB, en position han haft sedan 2012.

Magnus är en väl etablerad och uppskattad CFO med gedigen finansiell erfarenhet från stora internationella börsnoterade industribolag. Han har verkat i många år i olika roller och enheter inom ABB-koncernen, såväl i Sverige som internationellt, och sedan 2012 har han varit verksam som CFO för försvarskoncernen SAAB.

Jag är mycket glad att kunna välkomna Magnus Örnberg till SAS. Magnus gedigna finansiella expertis tillsammans med hans erfarenhet av flyg från SAAB gör att han blir en värdefull tillgång för SAS. I dessa utmanande tider kommer han att spela en nyckelroll i arbetet med att framtidssäkra företaget.

Rickard Gustafson vd för SAS.

Magnus tillträder rollen i SAS senast den 1 oktober. Nuvarande CFO Torbjørn Wist lämnar, som tidigare meddelats, SAS under september 2020 för att tillträda en tjänst som CFO för Wallenius Wilhelmsen i Norge.

Jag är både stolt och glad att bli en del av SAS-koncernen. SAS har ett starkt varumärke, en tydlig marknadsposition och utgör en viktig del av den Skandinaviska infrastrukturen. Vidare har SAS de senaste åren, på ett mycket framgångsrikt sätt, lyckats modernisera sin affärsmodell och är en ledstjärna mot ett mer hållbart flygresande.

Magnus Örnberg

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *