SAS återupptar trafiken i Skellefteå

I dag meddelade SAS att de från och med den 1 juni återupptar sin flygtrafik i Skellefteå.

SAS kommer inledningsvis att flyga en slingad linje mellan Arlanda-Skellefteå-Luleå-Arlanda, men ambitionen är givetvis att framöver återgå till en direktlinje mellan Skellefteå och Arlanda.

Det här är en efterlängtad nyhet. Även om passagerarantalet är mindre i dagsläget så finns det ett stort behov av kommunikationer, speciellt för samhällsviktiga transporter, företag som måste göra verksamhetskritiska resor och människor som arbetspendlar.
Goda flygförbindelser är avgörande för näringslivet i regionen, för den ekonomiska återhämtningen och för vår regions utveckling.

Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.

SAS tog beslut att pausa trafiken på ett flertal av sina destinationer i april på grund av minskat antal resenärer till följd av covid-19. Staten gick då in och upphandlade trafik på ett antal nationella flygplatser, däribland Skellefteå Airport, för att säkerställa samhällsviktigt flyg.

Biljetter till SAS avgångar från Skellefteå är bokningsbara på SAS hemsida och hos de lokala resebyråerna.

Tidtabell
ARN     SK008 SFT SFT      SK008 LLA
11:05 12:15 12:45 13:20
       
LLA    SK009 ARN    
13:40 14:55

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *