Malmö Airport firar 50 år

Den 1 december i år fyller Malmö Airport 50 år och det kommer att uppmärksammas genom olika aktiviteter på flygplatsen och i Swedavias kanaler under året.

Genom att uppmärksamma flygplatsen som internationell mötesplats och kommunikationsnav under ett halvt sekel lyfts samtidigt Malmö Airports viktiga roll och den utveckling, inte minst inom klimatomställningen, som skett för att stärka tillgängligheten till Skåne och Öresundsregionen.

– Efter mer än två år av pandemi känns det givetvis mycket roligt att få tillfälle att uppmärksamma Malmö Airports roll och betydelse för södra Sverige såväl som den utvecklingsresa som flygplatsen gjort som internationell och klimatsmart mötesplats under de första femtio åren. Nu fortsätter vårt viktiga uppdrag med stort fokus på att stärka tillgängligheten till regionen och resten av världen vidare samtidigt som vi fortsätter driva på branschens omställning till ett fossilfritt flyg. För att möta fler resenärer i sommar och framåt efter flera år av pandemi pågår stora rekryteringsinsatser av oss och våra samarbetspartners på flygplatsen.

Karin Öhrström, flygplatschef Malmö Airport på Swedavia.

Firandet av flygplatsens första femtio år pågår under året med start i maj och kommer resenärer och övriga besökare till del genom bland annat utställningar på flygplatsen och via Swedavias sociala medier. Med historiska bilder och intervjuer med nuvarande och tidigare medarbetare får besökarna en tillbakablick med milstolpar och höjdpunkter med fokus flygplatsens utveckling och betydelse för regionen. Den historiska tillbakablicken kommer att varvas med flygplatsens vision om det framtida hållbara flygresandet.

Kort fakta:
– Det första flygplanet landade på Malmö Airport 1972.
– Över 60 miljoner resenärer har sedan invigningen passerat flygplatsen på väg till jobbet, semestern eller sitt livs stora äventyr.
– Under åren har Malmö Airport utvecklats för att möta framtida resenärers behov med utbyggnader av terminaler, uppställningsplatser, hangarer, bilparkeringar och start- och landningsbanor för flyg och helikopter.
– Flygplatsens utveckling har bidragit till att flygplatsen idag är en viktig förbindelselänk i Öresundsregionen med lika stora delar internationell som nationell trafik.
– Tillsammans med övriga flygplatser på Swedavia är Malmö Airport först i världen med noll fossila koldioxidutsläpp i egen verksamhet.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller [email protected].

Malmö Airport 50 år | Malmö Airport (swedavia.se)

Foto: Malmö Airport / Swedavia / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *