Premiär för SAS direktlinje till London i vinter – ytterligare en internationell flyglinje från Luleå Airport

Med start 9 december 2022 kommer SAS att flyga direkt mellan Luleå och London. Direktflyget kommer att gå till och från Heathrow måndag och fredag varje vecka fram till 13 mars 2023.

Luleå Airport har tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board och Luleå Business Region, under många års tid jobbat för att för att det ska etableras ett direktflyg till Storbritannien. Under vintersäsongen 2021/2022 såg det ut att bli verklighet, men på grund av pandemin och ökande smittspridning ställdes det in.

Att kunna erbjuda våra resenärer direktflyg till London innebär ett smidigare och mer hållbart resande. Att SAS, som är en nyckelaktör i den skandinaviska resebranschen, väljer att lägga en linje mellan Luleå Airport och London är verkligen en fjäder i hatten, inte bara för vår flygplats, utan även för hela regionen som är i stark utveckling.

Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Flygplatsen Heathrow är en stor internationell hubb och kopplar därmed samman regionen med många fler länder. Flyglinjen blir viktig för tillgängligheten till regionen för internationella besökare, men också för utresande och affärsresenärer.

Det är ett glädjande besked att SAS väljer att satsa igen inför nästa vinter. Tillgänglighet är en helt avgörande fråga för vårt område.

Storbritannien är en väldigt viktig marknad för besöksnäringen. Den brittiska resenären uppskattar det småskaliga som företagen i vår region är väldigt duktiga på.

Cecilia Petzäll, Travel Trade Manager på Swedish Lapland Visitors Board.

När linjen ställdes in vintern 2021/2022 var besvikelsen stor hos många. Nu vill SAS satsa igen inför framtiden.

Vi står inför ett nytt och mer positivt läge i år. Förra vintern blev det stora restriktioner i Storbritannien i samband med pandemin. Vi ser att researrangörer visar stort intresse för den här spännande regionen och att resenärer letar efter nya hållbara och mer naturnära upplevelser. Med hjälp av det samarbete vi har med aktörer i regionen så ser vi att vi har en väldigt positiv utveckling och därmed satsar vi på Luleå och hela regionen. Detta visar vi inte minst genom att från och med början av maj erbjuda en direktlinje mellan Luleå och Göteborg.

Theres Briger, försäljningschef på SAS.

Ett direktflyg innebär flera fördelar. Förutom kortare restid ger det också möjlighet för resenärer att lägga sin tid på att nå ut i regionen. Flyget mellan Luleå och London har plats för 180 passagerare och SAS samarbetar med turoperatörer som kommer fylla en del av platserna.

Förra vintern blev någorlunda bra för många företag i Swedish Lapland trots pandemin, men vi behöver fler internationella gäster som kan bidra till den lokala ekonomin. Våra företag är redo att ta emot resenärer.

Cecilia Petzäll, Travel Trade Manager på Swedish Lapland Visitors Board.

Linjen kommer att trafikeras av flygtypen Airbus A320neo som ger 15 procent mindre utsläpp jämfört med liknande flygplan av äldre modell. Resenärer som flyger med SAS kan frivilligt välja att köpa biobränsle och därmed bidra till att minska klimatpåverkande koldioxidutsläpp med upp till 80 procent. Som en del av SAS omställningsarbete har flygbolaget också valt att koldioxidkompensera alla flygbiljetter där ett EuroBonus-nummer angetts vid bokningen. Biljetter är tillgängliga på sas.se.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *