Norwegian adderar ytterligare trafik på Arlanda – lanserar tre nya direktlinjer till populära semesterresmål

Norwegian fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden och lanserar ytterligare tre nya Europalinjer från Stockholm Arlanda Airport. Flygbolaget möter den stora efterfrågan på solresor genom att addera trafik till Antalya, Thessaloniki och Mykonos. Med de nya förbindelserna kommer Norwegian att i sommar erbjuda 57 direktlinjer från den återöppnade basen på Arlanda.

Norwegian fortsätter sin satsning i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I april, i samband med starten av sommarprogrammet 2022 planerar flygbolaget att åter öppna sin bas. I januari erbjöd Norwegian 15 destinationer från Stockholm Arlanda, inkluderat inrikes destinationerna Umeå, Luleå och Kiruna, och kommer i sommar att erbjuda totalt 57 linjer från Arlanda, varav ett antal är nya för flygplatsen och kompletterar flygplatsens övriga destinationsutbud.

Lagom till midsommar lanserar nu Norwegian direktlinjer till Grekland och Turkiet, populära turistdestinationer dit många även reser för att besöka släkt och vänner.

Det är naturligtvis riktigt goda nyheter att Norwegian, som är en av våra största kunder, satsar vidare i Sverige och fortsätter att utöka linjeutbudet och tillgängligheten från Stockholm Arlanda i takt med att reslust och efterfrågan ökar igen.

Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Turistorten Antalya i sydvästra delen av Turkiet är populär från Sverige och den nästa största turkiska destinationen från Arlanda. Med den nya linjen blir det första gången Norwegian erbjuder reguljär trafik till Turkiet. Andra operatörer på sträckan är Pegasus Airlines och Sun Express och till sommaren också Turkish Airlines.

Mykonos, också en populär turistort från Sverige, ligger omgivet av egeiska havet i den grekiska övärlden. Mykonos är sedan 2018 otrafikerad från Arlanda, men kommer under sommaren att erbjudas av både Norwegian och tyska Eurowings.

Greklands nästa största stad Thessaloniki är liksom övriga destinationer ett välbesökt semesterresmål från Sverige under sommaren, men det finns också en stor efterfrågan på direkttrafik från resenärer med syftet att besöka familj och vänner. Sedan i höstas trafikerar både Ryanair och SAS sträckan.

Nu när vi äntligen kan resa och mötas igen så ökar antalet flygresor i rask takt. Vi på Swedavia, tillsammans med flygbranschen arbetar aktivt för att påskynda utvecklingen av fossilfritt flyg, och vi vill upplysa våra resenärer om att man kan hjälpa till genom att köpa biobränsle för att reducera utsläppet och klimatavtrycket från sin egen resa. Det gör man via vår samarbetspartner Fly Green Fund eller direkt via sitt flygbolag, många erbjuder möjligheten idag.

Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Mellan 10 juni – 13 augusti 2022 trafikerar Norwegian sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Mykonos International Airport (JMK) med två avgångar per vecka på tisdagar och fredagar.

Mellan den 13 juni-12 augusti 2022 trafikerar Norwegian sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Antalya Airport (AYT) med två avgångar per vecka på måndagar och torsdagar.

Mellan den 16 juni-12 augusti 2022 trafikerar Norwegian sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Thessaloniki Airport Makedonia (SKG) en avgång i veckan på torsdagar.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *