Norwegian leasar tio nya Boeing 737 MAX 8

Norwegian Boeing 737 MAX 8

Norwegian fortsätter att utöka sin flygplansflotta och har tecknat ett avtal med AerCap om leasing av flygplan, varav tio är nya Boeing 737 MAX 8 som levereras under det första halvåret 2023.

Norwegian har ett långvarigt samarbete med AerCap, som är världens största bolag för flygplansleasing.

De undertecknade leasingavtalen inkluderar även åtta Boeing 737-800 NG, vilka utgör en del av flygplansflottan som innefattar 70 plan som tas i drift inför sommaren 2022. Med dessa kompletteringar kommer Norwegian totalt att ha en flotta på 80 plan till sommaren 2023.

Kompletteringen med dessa flygplan kommer att hjälpa oss att nå vårt mål att skapa en större, modernare och mer bränsle-effektiv flotta. Detta gör det möjligt för oss att leverera våra produkter och service i ett brett nätverk av rutter inom de nordiska och europeiska destinationerna.

Geir Karlsen, vd för Norwegian.

Boeing 737 MAX 8 har cirka 14 procent högre bränsleeffektivitet jämfört med tidigare flygplansmodeller, vilket således stämmer överens med Norwegians ambitiösa mål att minska företagets koldioxidutsläpp med 45 procent till 2030, jämfört med 2010.

Norwegian har tidigare tillkännagivit flera leasingavtal som kommer att öka företagets flotta från nuvarande 51 flygplan till sommarens flotta bestående av 70 plan. Norwegian har möjligheter att byta ut några av flygplanen, som ingår i avtalet, till jämförbara smalkroppsmodeller från Airbus.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *