Norwegian Cruise Line får världens första hybridrutschbana

Norwegian Cruise Line avslöjar rederiets kryssningsfartyg nummer 20 – Norwegian Aqua, som också blir det första fartyget i den nya Prima Plus-klassen. Fartyget har plats för 3 571 passagerare och ombord finns världens första hybridrutschbana ”Aqua Slidecoaster”. Rutschbanan slingrar sig runt fartygets topp och skickar adrenalinhungriga gäster genom två olika banor i hög hastighet – med och utan vatten. Norwegian Aqua kommer att segla i april 2025 med en sjudagars kryssning i Karibien.

 

Norwegian Aqua blir det första kryssningsfartyget i Norwegian Cruise Lines nya Prima Plus Class – en utökad version av rederiets prisbelönta Prima Class.

 

”Som det första fartyget i den nya Prima Plus-klassen är Norwegian Aqua ett tydligt bevis på vad som representerar framtiden för vårt varumärke och vårt engagemang för att flytta gränserna för upplevelser där gästerna kommer först – och skapa nya vågor till havs. Norwegian Aqua har fått sitt namn efter havets vackra blå nyanser och vår koppling till havet. Fartyget kommer att erbjuda nya, spännande möjligheter och visar att NCL är innovatören i branschen och en nyckelspelare för en ny kryssningsera”, säger David J. Herrera, President för NCL.

 

I enlighet med traditionen tillverkas NCL:s nästa generation kryssningsfartyg på det världsberömda italienska varvet Fincantieri. Det nya Prima Plus-fartyget behåller många av de mest kända bekvämligheterna från systerfartygen Norwegian Prima och Norwegian Viva, men med 10 % mer utrymme och kapacitet kommer Norwegian Aqua att ha större utomhusområden och en högre bemanning än något annat modernt kryssningsfartyg, vilket sätter nya standarder för upplevelser ombord.

 

Norwegian Aqua mäter 322 meter, väger 156 300 bruttoton och har plats för 3 571 gäster.

 

Världens första hybridrutschbana, familjefavoriter och spänning på övre däck

De mest äventyrslystna kan få upp pulsen i världens första hybridrutschbana, ”Aqua Slidecoaster”. Den magnetiska rutschbanan går runt toppen av fartyget och skickar adrenalinhungriga gäster genom två olika banor – med och utan vatten, i hög hastighet.

 

NCL:s populära tonårsklubb ”Entourage” kommer att ha ett eget område med åldersanpassade aktiviteter för 13–17-åringar.

 

Prima Class-favoriter som den 10 våningar höga fritt fall-rutschbanan ”The Drop” finns ombord, och spelrummet ”The Stadium” finns tillgängligt i en utökad version. ”Glow Court” är en digital sportanläggning med ett interaktivt LED-golv som förvandlas till en nattklubb på natten. Familjefavoriten för 3–12-åringar, ”Splash Academy”, återvänder också till Norwegian Aqua.

 

Skrovet är dekorerat med modern mytologi

Skrovet på Norwegian Aqua har skapats av den filippinsk-amerikanska multidisciplinära konstnären Allison Hueman. Det är första gången en kvinnlig konstnär har skapat NCL:s skrovkonst, och designen på det nya Prima Plus-fartyget heter “Where the Sky Meets the Sea”. Konstverket är färgstarkt och inspirerat av modern mytologi med färgstarka och abstrakta illustrationer av himlen och havet, som styrs av den tidens gudinnor.

 

”Jag är inte bara hedrad över att vara NCL:s första stora kvinnliga skrovkonstnär, utan också över att mitt konstverk kommer att färdas över haven och beröra olika delar av världen. Det är otroligt speciellt för mig att samarbeta med en partner som tror på den magiska kopplingen mellan konst och äventyr”, säger Allison Hueman.

 

Allison Hueman är världsberömd för sin globala gatukonst och sina varumärkessamarbeten med bland annat Nike, L’Oréal och Google.

 

Större och rymligare utomhusområden

Utomhusområdena är större på Norwegian Aqua än på något annat fartyg. Semesterlivet kan avnjutas i loungeområdet vid fartygets stora infinity edge-pool, som är utrustad med inbjudande dagbäddar.

 

Ocean Boulevard sträcker sig runt hela fartyget och är den största hittills. Här kan du koppla av på ”Infinity Beach” eller på ”La Terrazza”, den stora utomhusloungen med havsutsikt så långt ögat når. En promenad längs ”Ocean Boulevard” avslutas med glasbron “Ocean Walk”, som ger känslan av att gå i luften – högt över vattnet.

 

Större sviter och exklusiv lounge för ensamresenärer

Haven by Norwegian® är NCL:s svit- och ship-in-ship koncept, och Norwegian Aqua kommer att ha 123 välutrustade sviter med exklusiv tillgång till soldäck, spa och infinitypool. Detta är det största antalet sviter någonsin på NCL:s fartyg. Bland svitnyheterna finns de nya Duplex Haven Suites med tre sovrum. De nya lyxsviterna ligger på två våningar och har separata vardagsrum och matplatser, en stor balkong, tre sovrum och tre badrum.

 

Ensamresenärer kommer också att få fler boendealternativ med NCL:s nyligen utökade kategori för solohytter, som erbjuder mer utrymme och ett bredare utbud av boendealternativ. Förutom NCL:s karaktäristiska Studio-hytter erbjuder NCL:s nya Solo-hytter ”Solo Inside”, ”Solo Oceanview” och ”Solo Balcony”. Alla ensamresenärer har tillgång till den exklusiva Studio Lounge.

 

Soliga rutter året runt

Norwegian Aqua kommer att segla för första gången i april 2025 med avgång från Port Canaveral i Florida. Därifrån seglar hon till den karibiska idyllen Puerto Plata i Dominikanska republiken, Tortola på Brittiska Jungfruöarna, St Thomas på amerikanska Jungfruöarna och NCL:s egen privata ö, Great Stirrup Cay i Bahamas.

 

Från augusti 2025 till oktober 2025 kommer hon att segla en serie fem- och sjudagarskryssningar till Bermuda från New York City. Från oktober 2025 till april 2026 avgår en serie fem- och sjudagarskryssningar i östra Karibien från kryssningshuvudstaden Miami.

 

Foto: NCL/PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *