Flyg med Norwegian när du ska åka skidor

Längtar du efter nypistade backar som aldrig verkar ta slut eller vill du åka utför riktigt branta backar eller offpist? Norwegian flyger både dig och dina skidor till ett flertal destinationer i Europa varifrån du kan resa vidare för en härlig skidsemester.


Vintern är här och med den kommer skidsäsongen. Norwegian tipsar om ett antal skiddestinationer i Europa som erbjuder både ett stort och varierande utbud av skidbackar.

Via
 Barcelona:
Andorra är en av Europas mikrostater som ligger i bergskedjan Pyrenéerna i sydvästra Europa. på gränsen mellan Frankrike och Spanien. I Andorra finns Europas största skidområde utanför Alperna med pister på över 2500 meters höjd. Från Barcelona flygplats är det cirka 2,5 timmars transfer till någon av Andorras skidområden som Soldeu, Canillo och Pas de la Casa.

Via Malaga:
Skidområdet Sierra Nevada ligger i Andalusien i södra Spanien och är Europas sydligaste skidort. Det är populärt att kombinera skidåkning i Sierra Nevada med några dagar på spanska solkusten.

Via Krakow eller Warszawa:
Zakopane är Polens största skidområde med både trevlig och prisvärd skidåkning. Skidorten ligger vid Tatrabergen och förutom skidåkning är det även ett populärt resmål för bergsklättring. Det är närmare att flyga till Krakow men det går även att flyga till Warszawa om man vill kombinera skidåkning med ett besök i Polens huvudstad.

V
ia Salzburg:
Bad Gastein i Österrike är en av de populäraste skidorterna i Alperna och förutom mycket bra skidåkning är orten känd för sina termalbad och ett stort nöjesliv.

Vill du ha tillgång till tre olika skidområden på ett och samma liftkort kan du åka till Zell am See, Saalbach eller Kaprun-Kitzsteinhorn i Österrike. De tre skidorterna erbjuder stor och varierande skidåkning med ett stort utbud av både restauranger och caféer.

Andra populära skidorter som man kan åka till från Salzburg flygplats är Kitzbühel, Söll och Schladming.

Via Genève:
Chamonix ligger i östra Frankrike och är känd för avancerad offpist-åkning men eftersom skidåkningen är uppdelad i flera olika skidsystem finns det backar för både nybörjare och proffs. Orten erbjuder ett stort utbud av barer, restauranger och underhållning.

Avoriaz är en bilfri skidort som ligger i Frankrike, nära gränsen till Schweiz, och där tar man sig fram till fots, på skidor eller med häst och släde. Gillar man ski-in/ski-out är Avoriaz ett bra val och det är även en mycket barnvänlig destination.

Andra populära skidorter som man kan åka till från Genève flygplats är FlaineCourchevelMeribél och Val Thorens i Frankrike, Courmayeur i Italien och Verbier i Schweiz.

Via Milano:
I den italienska skidorten Champoluc erbjuds avancerad skidåkning och mycket offpist men det finns även familjevänliga backar. I skidsystemet Monterosa Ski ingår även Gressoney och Alagna.

Cervinia ligger nära gränsen till Schweiz och vid det berömda berget Matterhorn. Cervinia har ett stort utbud av breda, fina pister och skidorten är ansluten till den schweiziska skidorten Zermatt vilket innebär att man kan åka skidor i två länder på en och samma dag.

Andra populära italienska skidorter som man kan åka till från Milano flygplats är Madesimo, Bardonecchia och Sauze d’Oulx.

Via Nice:
Isola 2000 är en mindre skidort som erbjuder familjevänlig skidåkning. Orten ligger på 2000 meters höjd och är den högst belägna skidorten i södra Alperna vilket innebär att den ofta har snörekord.

Serre Chevaliers erbjuder ett av Frankrikes största skidområden med stora möjligheter till offpist-åkning. Orten är även en av Frankrikes äldsta skidorter.

Andra populära skidorter som man kan åka till från Nice flygplats är Limone Piemonte, Prato Nevoso, Prato Nevoso i Italien och Val d’Allos-La Foux i Frankrike.

Ta med skidutrustningen på resan
Det är enkelt att ta med egen skidutrustning och i nedan länk får du mer information om vad som gäller och hur du kan lägga till skidor eller snowboard i bokningen. Det är billigare att boka skidpaket i förväg än på flygplatsen. Trevlig skidresa! https://www.norwegian.com/se/reseinformation/bagage/sportutrustning/

 

Foto: Norwegian / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *