Norwegian får godkänt att köpa Widerøe

Konkurrensverket i Norge har idag godkänt att Norwegian får köpa norska flygbolaget Widerøe.

Norwegian är mycket glada över dagens beslut från Konkurrensverket. Vi kommer nu att ta tag i arbetet med att säkerställa ett ännu bättre erbjudande till passagerare i Norge, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Vi är mycket glada över att Konkurrensverket har fattat det här beslutet och att de har lyssnat på vår input. Förvärvet kommer att ge kunderna ett bättre linjeutbud, fler valmöjligheter och bidra till att trygga arbetsplatser i Norge. Det här innebär att våra kunder kommer att kunna resa genomgående i båda linjenäten, både i Norge och internationellt. Vi kommer att få en mer effektiv verksamhet och kan säkerställa en stark flygmarknad i Norge med lokala arbetsplatser och bra arbetsvillkor.

Geir Karlsen, Norwegians koncernchef.

Vi är mycket glada över att Konkurrensverket har tagit hänsyn till vår input i utvärderingen och är självklart otroligt glada över att de godkänner förvärvet. Vi har stor respekt för att det här har varit ett krävande ärende för Konkurrensverket. Dokumentationen har varit väldigt omfattande. Nu ser vi fram emot att jobba tillsammans med Norwegian för att erbjuda bättre och mer konkurrenskraftiga flygbiljetter till de som är beroende av flyget som kollektivtransport.

Förvärvet säkerställer arbetstillfällen i Norge med norska löner- och arbetsvillkor, att kritisk kollektivtransport fortsätter i norsk regi, och att Widerøe fortsätter som ett eget flygbolag och varumärke med huvudkontor i Bodö. Bättre julklapp kunde jag inte få.

Stein Nilsen, Widerøes koncernchef.

Starkare inrikes i Norge och internationellt

För passagerare i Norge kommer utbudet stärkas bland annat genom att Widerøes omfattande regionala linjenät knyts närmare Norwegians nationella och internationella linjer. Widerøe trafikerar över 40 små och mellanstora flygplatser över hela Norge, och flyger dessutom till några större flygplatser i Europa. Norwegian trafikerar under högsäsongen över 300 linjer till över 120 destinationer i Norden och Europa.

 

Foto: Norwegian / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *