Norwegian har genomfört en lyckad rekonstruktion

Idag firar Norwegian att rekonstruktionsprocesserna som inleddes i november 2020 framgångsrikt har genomförts. Norwegian kan nu blicka framåt med en förbättrad ekonomi, en anpassad flygplansflotta och en förenklad och effektiv organisation.

– Det här är en fantastisk dag och innebär en ny start för Norwegian. Ett norskt flygbolag med lång historia, många arbetsplatser och som bidrar stort till resebranschen har räddats, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Pandemin har orsakat en kris som saknar motstycke för Norwegian och hela flygbranschen. Efter ett halvår med krävande rekonstruktionsprocesser i både Norge och Irland kan Norwegian nu bekräfta att processerna har genomförts med ett framgångsrikt resultat. Nu fortsätter Norwegian som ett konkurrenskraftigt och finansiellt stabilt flygbolag.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har trott på oss. Det stöd vi har fått av befintliga och tidigare anställda, affärspartners och aktieägare samt borgenärer och inte minst kunder, har varit helt avgörande. Norwegian är en betydande aktör i resebranschen i Europa och det ska vi fortsätta vara genom att erbjuda bra service, prisvärda biljetter och ett bra europeiskt linjenät, fortsätter Jacob Schram.

Pandemin kommer fortsätta påverka flygbranschen ett bra tag framöver och därför blir det viktigt med stor flexibilitet och fortsatta justeringar. Myndigheternas planer på att successivt öppna upp sina samhällen igen är positivt och Norwegian återupptar flera avgångar i sommar, både inrikes och utrikes.

För destinationer till och från samt inom Sverige, vänligen klicka här eller besök www.norwegian.com

Den här dagens firades på Norwegians huvudkontor på Fornebu, strax utanför Oslo. Pressmötet kan ses i sin helhet här.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *