SAS och Airtours i nytt fyraårigt avtal

SAS och Airtours förlänger samarbetet om charter- och reguljärflyg i ett nytt avtal som löper till 2024, med start sommaren 2021. Värdet för kontraktet är drygt 800 MSEK över fyra år.

SAS kommer inledningsvis under sommaren 2021 att flyga Airtours kunder till och från Stockholm och Göteborg till en rad destinationer runt Medelhavet. Antalet destinationer kommer att utökas ytterligare till sommaren 2022.

Vi är väldigt glada över det nya avtalet med Airtours. Chartersamarbeten är en viktig del i SAS strategi att säsongsanpassa kapacitet. Det är en positiv signal och vi ser fram emot att möta en ökande efterfrågan på resor, när världen nu så småningom öppnar upp i takt med att allt fler blir vaccinerade. Det innebär att fler och fler länder släpper sina reserestriktioner och att vi så småningom kan återgå till ett mer normalt resande. Det är många som längtar efter att återuppleva sina favoritresmål eller att upptäcka helt nya platser.

Markus Ek, global försäljningschef på SAS.

Hela charterproduktionen som SAS flyger för Airtours kommer att flygas med nya Airbus A320 plan. SAS har under de senaste åren förnyat sin flotta och bytt ut äldre plan mot nyare, med mer bränslesnåla motorer och därigenom minskat utsläppen av koldioxid.

SAS Hållbarhetsarbete

SAS arbetar intensivt med att ställa om till ett mer hållbart resande. Utöver att modernisera flottan strävar SAS efter att ersätta traditionella flygbränslen med mer hållbara alternativ för att sänka koldioxidutsläppen ytterligare. SAS har som målsättning att minska utsläppen med 25 procent fram till 2025, i jämförelse med 2005 års nivå.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *