Norwegian lanserar 40 nya linjer från Norden till destinationer i Europa

Norwegian Boeing 737 MAX 8

Norwegian utvecklar linjenätet med fler attraktiva destinationer. Totalt lanserar bolaget 40 nya linjer från Norden för sommarsäsongen 2024. Från Sverige lanseras nio nya linjer och de trafikeras från Stockholm, Göteborg, Stockholm Skavsta och Växjö. Nya linjer lanseras även från Danmark, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.

Under sommarhalvåret 2024 erbjuds både fritids- och affärsresenärer ännu fler destinationer och totalt erbjuds över 332 linjer till över 123 destinationer. Från Stockholm Arlanda lanseras Bari och Billund, från Göteborg Landvetter lanseras London, Nice, Palma och Pristina. Från Stockholm Skavsta Airport lanseras Palma och från Växjö Småland Airport lanseras Alicante och Palma. Detta innebär att Norwegian nästa sommar trafikerar 64 linjer i Sverige till 51 destinationer.

För resenärer som flyger från Köpenhamn lanseras Milano, Bilbao, Bari, Basel, Tivat, Toulouse, Valencia, Wroclaw och Zadar.

–Nya linjer är alltid spännande och i år är vi väldigt glada över att kunna lansera flera nya linjer från Göteborg men även nya linjer från Stockholm, Stockholm Skavsta och Växjö. Våra resmål är av stort intresse för våra kunder och vi hoppas att de nya linjerna tas emot väl och inspirerar till nya resmål. Nästa sommar flyger vi totalt 332 linjer till 123 destinationer i Europa.

Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Norwegian lanserar linjer från hela Norden, både från huvudflygplatserna och från flera regionala flygplatser. Våren 2024 öppnar Norwegian en bas i Lettland och etablerar två nya linjer från huvudstaden Riga till Korfu och Tivat. Från baserna i Malaga och Alicante etablerar Norwegian direktflyg till München.

De nya destinationerna gör det möjligt att resa till nya och spännande destinationer i Europa och vi ser fram emot att välkomna kunderna ombord till både välkända och nya destinationer nästa sommar. Vårt jobb är att se till att kunderna kommer dit de ska, när de ska och att de har en så bekväm resa som möjligt

Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Norwegian är i toppskiktet i Europa på punktlighet utsågs förra veckan återigen till Europas punktligaste flygbolag. Norwegian är väl positionerat på marknaden med ett attraktivt linjeutbud, en modern flygplansflotta och har högt förtroende bland resenärerna.

Med de nya och återöppnade linjerna erbjuder Norwegian ett sommarprogram på totalt 332 linjer till 123 destinationer. Bolaget kommer att ha en flotta på 90 plan. De nya linjerna är bokningsbara från och med tisdag 14 november på www.norwegian.com.

Destinationer med Norwegian sommaren 2024
Destinationer med Norwegian sommaren 2024

NYA LINJER SOMMARHALVÅRET 2024

SVERIGE
Från Stockholm Arlanda Airport
Stockholm Arlanda (ARN) – Bari (BRI): En avgång i veckan med start 4 maj 2024
Stockholm Arlanda (ARN) – Billund (BLL): Två avgångar i veckan med start 19 juni 2024 (högsommarlinje)

Från Göteborg Landvetter Airport
Göteborg Landvetter (GOT) – London (LGW): Fyra avgångar i veckan med start 2 maj 2024 (tre avgångar i veckan under högsommaren)
Göteborg Landvetter (GOT) – Nice (NCE): Två avgångar i veckan med start 3 maj 2024
Göteborg Landvetter (GOT) – Palma/Mallorca (PMI): Tre avgångar i veckan med start 6 april 2024
Göteborg Landvetter (GOT) – Pristina (PRN): En avgång i veckan med start 14 juni 2024 (högsommarlinje)

Från Stockholm Skavsta Airport
Stockholm Skavsta (NYO) – Palma/Mallorca (PMI): Tre avgångar i veckan med start 1 maj 2024

Växjö Småland Airport
Växjö Småland (VXO) – Alicante (ALC): Två avgångar i veckan med start 2 maj 2024
Växjö Småland (VXO) – Palma/Mallorca (PMI): En avgång i veckan med start 22 juni 2024 (högsommarlinje)

DANMARK
Från Köpenhamn Kastrup Airport lanseras Milano/Bergamo, Bilbao, Bari, Basel, Tivat,Toulouse, Valencia, Wroclaw och Zadar. Från Aalborg etablerar Norwegian ny linje till Nice, från Aarhus lanseras Malaga, Alicante och Palma. Från Billund etableras Malaga, Alicante, Palma och Stockholm

NORGE
Från Oslo Gardermoen Airport lanseras Milas/Bodrum, Basel, Lyon, Montpellier, Wroclaw och Zadar. Från Stavanger lanseras Milano/Bergamo och från Sandefjord Torp lanseras Barcelona och Palma.

FINLAND
Från Helsingfors-Vanda Airport lanseras Milano/Bergamo och Sofia.

Under sommarprogrammet trafikeras de flesta linjer mellan april och oktober men ett antal linjer trafikeras endast under högsommarperioden.

Foto: Norwegian / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *