Scandic Karlskrona expanderar – ny takvåning med bar, pool och wellness

I samband med att Scandic förlänger sitt långsiktiga hyresavtal med hyresvärden och fastighetsägaren Midstar, påbörjas arbetet för en totalrenovering av Scandic Karlskrona. Sammantaget byggs 75 nya hotellrum i en ny hotellbyggnad parallellt med att en takvåning adderas för att husera wellnessavdelning, pool och takbar med skärgårdsutsikt.

Tillsammans med fastighetsägaren Midstar kommer Scandic att totalrenovera samtliga av hotellets nuvarande 181 rum, sju mötesrum och allmänna ytor, med start under det fjärde kvartalet 2023. Midstar kommer även att uppföra en ny byggnad med cirka 75 nya rum på en del av hotellets parkering. När renoveringen slutförs under slutet av 2025, blir Scandic Karlskrona stadens största destinationshotell och kommer erbjuda 256 hotellrum.

– Äntligen kan vi berätta om våra ambitioner för Scandic Karlskrona. Det känns fantastiskt att tillsammans med Midstar få utveckla och satsa i Karlskrona och jag är övertygad om att våra gäster, nya som återkommande kommer uppskatta vår storsatsning som nu sätter i gång. Karlskrona har ett växande näringsliv och är en omtyckt destination att besöka året om, inte minst på sommaren, vilket vi drar nytta av i denna expansion.

Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

Högst upp i hotellet kommer ett helt nytt våningsplan att byggas som tar vara på den fantastiska skärgårdsutsikten som Karlskrona erbjuder. Hotellgäster och lokalbefolkning kommer under nästa år kunna njuta av en wellnessavdelning, stort gym och takbar och pool med Blekinge skärgård som utsikt.

– Det är med glädje som vi nu tillsammans med vår hyresgäst fortsätter att utveckla Scandic Karlskrona. I en stark och växande marknad ger vi nu hotellet de fysiska möjligheterna att tillmötesgå den ökade efterfrågan inom både möten och privatmarknaden. Det är Midstars mål att utveckla och skapa bättre hållbara hotell och detta projekt är ett typexempel på just det.

Peter Tengström Partner & Managing Director på Midstar.

Precis som på alla Scandichotell är hållbarhet en central del av Scandic Karlskrona. Hotellet är Svanenmärkt och det är miljömärkta produkter och kemikalier, 100 procent förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn som legat till grund för certifieringen.

Utöver miljöcertifieringen av hotelldrift kommer hotellrummen byggas efter Scandics egenutvecklade rumskoncept, Room Collection. Konceptet tar inspiration från ett cirkulärt tänkande, där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material. Inredningen har en livslängd på upp till 15 år och merparten kan återbrukas eller återvinnas vid renovering, något som går i linje med Scandics vision om ett helt cirkulärt hotellrum.

Investering hänfört till konstruktion av ny hotellbyggnad, takvåning samt hotellrenovering bekostas av fastighetsägaren. Scandics investering avser fast inredning, exempelvis rumsinredning, kök, utensilier och möbler.

Hotellet kommer att hålla öppet under hela renoveringsperioden.

Foto: Scandic / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *