Svenskarna enade – Scandic bäst i branschen på hållbarhet

När Sustainable Brand Index publicerar den officiella branschrankingen över Sveriges mest hållbara varumärken 2023 upplevs Scandic för trettonde året i rad som Sveriges mest hållbara varumärke i hotellbranschen, enligt svenska konsumenter.

Scandic fyllde 2022 med flertalet hållbarhetsinitiativ, bland annat öppnades Scandic Oceanhamnen, ett pilothotell i en ny hållbar stadsdel som ska driva hållbarhetsarbetet framåt med innovation. Hotellet har bland annat ett unikt trerörssystem för matavfall, toalett- bad, dusch och tvättvatten som transporteras direkt till stadsdelens nybyggda reningsverk där avfallet används som råvara för att producera biogas och växtnäring.

– Att svenska konsumenter återigen upplever Scandic som ledande inom hållbarhet är det ett mycket fint kvitto på att våra gäster uppskattar vårt långtgående miljöarbete och de insatser våra fantastiska medarbetare levererar dagligen på våra hotell. Vi hittar hela tiden spännande och innovativa vägar för att fortsätta leverera mer hållbara hotellupplevelser i världsklass.

Peter Jangbratt, Sverigechef Scandic Hotels.

Under året påbörjades även processen att återcertifiera landets 89 hotell med Nordens officiella miljömärkning Svanen och de nya, tuffa kriterierna. Svanens nya kriterier innebär bland annat att hotellen ska minska de osorterade avfallet, öka andelen växtbaserad mat och minska energi- och vattenförbrukningen.

– Vi vill hjälpa gäster att välja hållbara alternativ när de bokar hotell och vi blir förstås väldigt glada över att vi för trettonde året i rad får se hur svenska konsumenter uppmärksammar och värdesätter både stora projekt som Scandic Oceanhamnen, och de mindre hållbarhetsinitiativen som levereras hela tiden, året om ute på våra hotell.

Mikaela Björkander, Marknadschef Scandic Hotels.

– Som största hotellkedjan i Norden har vi kraften att driva förändring och vi kommer fortsätta bära ledartröjan och inspirera branschen i rätt riktning. Vi har arbetat med Svanen sedan 1995 och idag är alla våra hotell i Sverige certifierade vilket vi är mycket stolta över.

Peter Jangbratt.

Om Sustainable Brand Index
Sustainable Brand Index ™ är Europas största oberoende varumärkesstudie med fokus på hållbarhet. Baserat på mer än 80 000 konsumentintervjuer i Norden, Nederländerna och Baltikum undersöker studien hur hållbart ditt varumärke uppfattas vara, varför det uppfattas så och vad man ska göra åt det. Studien inkluderar också en omfattande trendanalys, konsumentbeteendeanalys och strategiska rekommendationer. Sustainable Brand Index grundades 2011 i Sverige och genomförs nu årligen i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Estland, Lettland och Litauen.

Kilde: PM

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *