Scandic Go utvidgar med ännu ett hotell i centrala Stockholm

Scandic Go är bolagets nya hotellvarumärke i det snabbväxande ekonomisegmentet. Det första hotellet öppnar på Upplandsgatan i september och nu har ett hyresavtal tecknats för ytterligare ett Scandic Go, denna gång ett centralt beläget hotell med 221 rum på Fridhemsplan, Kungsholmen i Stockholm. Planen är att efter renovering öppna under sensommaren 2024. Hyresavtalet har tecknats med bolagets största hyresvärd Pandox.

Fridhemsplan är en av de stora inkörsportarna till centrala Stockholm där bostäder, restauranger, barer, affärer och stora grönområden skapar en levande och pulserande stadsdel som attraherar både fritids- och affärsresenärer.

Ett bra pris, inbjudande design, smidig självservice samt frukost och varm mat under dygnets alla timmar är centrala delar av det nya Scandic Go-varumärket. Hotellrummen på Scandic Go har en ung design, smarta lösningar och fyndiga förvaringsmöjligheter, vilket efterfrågas av en ny målgrupp av fritidsresenärer som vill ta del av stadens nöjes- och upplevelseutbud i stället för själva hotellvistelsen.

– Att Scandic Go öppnar sitt andra hotell redan under sensommaren 2024 på Fridhemsplan i Stockholm är mycket glädjande. Med sitt centrala läge, pulserande storstadsliv utanför entrén och Rålambshovsparken på en nedförsbackes avstånd, förenklar Scandic Go för en ny generation av resvana gäster att upptäcka Stockholm på ett nytt sätt, där besöket i staden ofta handlar om annat än själva hotellvistelsen, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

Under renoveringen kommer Pandox att göra en teknisk uppgradering av fastigheten. För Scandic är hållbarhet en central del och därav planeras Scandic Go att certifieras enligt Svanen, Nordens officiella miljömärkning efter öppning.

– Vi är mycket glada över att få öppna vårt första hotell på Kungsholmen. Med kompakta hotellrum och yteffektiva allmänna utrymmen är fastighets- och hotellkonfigurationen helt i vår smak för att skapa ett nytt Scandic Go och fortsätta expandera inom det snabbväxande ekonomisegmentet. Genom att utvidga Scandic Go fortsätter vi att stärka vårt hotell- och produktutbud i Stockholm samtidigt som vi accelererar arbetet med att ta en ledande roll och utveckla segmentet i Norden, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels Group.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *