Norwegian lanserar gratis WiFi på långdistanslinjer

Norwegian kommer att installera WiFi på bolagets långdistansplan och blir därmed första lågprisbolaget i världen som erbjuder gratis WiFi på interkontinentala flygningar. 

Norwegians passagerare får nu ännu mer att glädja sig åt: Bolaget kommer löpande att installera WiFi ombord på över hälften av alla Dreamlinerplan. Norwegians Boeing 737 MAX-plan kommer också att få WiFi installerat.

Norwegians passagerare som flyger mellan Europa och Nord- och Sydamerika samt mellan Europa och Asien kommer därmed få möjlighet att vara uppkopplade till WiFi för att surfa, läsa email och hålla sig uppdaterade på sociala medier.

Boris Bubresko, chef för affärsutveckling på Norwegian berättar:

Sedan vi lanserade WiFi på våra flygningar i Europa 2011 har flera miljoner kunder surfat ombord. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra kundupplevelsen och är stolta över att vara det första lågprisbolaget som erbjuder gratis WiFi på långdistansflygningar.

Norwegians allra första Boeing 787-9 Dreamliner som har fått WiFi installerat har registreringsnummer G-CKWP och pryds av den amerikanske författaren Mark Twain på bakpartiet.

Två WiFi-alternativ
Norwegians långdistanspassagerare kommer att kunna välja mellan två WiFi-alternativ:

  • Basic Option
  • Premium Option

Basic Option är gratis och gör det möjligt att surfa online samt skicka meddelanden och email. Premium Option är höghastighets-WiFi som gör det möjligt att streama musik, filmer och tv-serier. Premium Option kostar €12.95 EUR / $14.95 USD för tre timmar.

Norwegian logotype

Fakta om Norwegians WiFi
År 2011 blev Norwegian första flygbolaget i världen att lansera gratis WiFi på linjer i Europa. Norwegian lanserade även Video On Demand för några år sedan och som ger passagerare ombord på Europalinjer tillgång till Norwegians underhållningsportal via den egna mobila enheten. I november 2015 var Norwegian första flygbolag att erbjuda direktsänd tv på flygningar inom Europa.

bild: Norwegian

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *