Norwegian med stark trafiktillväxt i juli

Norwegian hade över 2,2 miljoner passagerare i juli, det högsta antalet sedan före pandemin. Regelbundenheten var 99,7 procent, medan fyllnadsgraden var nära 95 procent, den högsta Norwegian har haft många år.

Norwegian hade 2 206 424 passagerare i juli, jämfört med 695 830 i juli 2021. Kabinfaktorn var 94,5 procent. Kapaciteten (ASK) var 3 322 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 3 139 miljoner sittkilometer, en ökning med 27 procent från juni. Punktligheten, som är ett mått på antalet avgångar som sker inom 15 minuter från normal tid, var 62,2 procent i juli. Ändå landade 93 procent av alla flyg i tid eller max upp till en timme senare. I juli hade Norwegian i genomsnitt 70 flygplan i drift och 99,7 procent av reguljärflygen genomfördes.

– Det här har varit en bra sommar för Norwegian. Vi hade den högsta fyllnadsgraden på många år i juli, och vi genomförde nästan alla flygningar trots många och stora utmaningar för flygtrafiken i Europa. Jag är mäkta imponerad av mina kollegor och deras engagemang för kunderna. Det har varit avgörande att vi har kunnat leverera så bra resultat i sommar.

Geir Karlsen, vd på Norwegian.

I juli tecknade bolaget avtal med både Widerøe och Norse Atlantic Airways, i syfte att bland annat etablera biljettsamarbete och förenkla resor för kunderna.

Foto: Norwegian / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *