Norwegian nyrekryterar 270 kabinpersonal – återöppnar bas på Arlanda

Som en förberedelse inför sommarsäsongen påbörjar nu Norwegian rekryteringen av runt 270 kabinpersonal, som ska vara baserade på Stockholm-Arlanda. Från och med i april 2022 går de nyanställda ombord i Stockholm och blir därmed den första flygande personalen baserade i Sverige som Norwegian haft sedan pandemin startade 2020. Därmed öppnar Norwegian sin bas för kabinpersonal igen på Arlanda.

– Vi är mycket glada över att nu vara tillbaka på Arlanda och kan öppna vår bas för kabinpersonal. Trots den ökande smittspridning de senaste månaderna ser vi positivt på den kommande sommarsäsongen och har därför byggt upp vårt linjenät från Arlanda med 54 direktdestinationer inför säsongen. Arlanda är en av våra viktigaste flygplatser, och med 270 nya ansikten på Arlanda så är det med glädje vi kan konstatera att Norwegian nu på allvar är tillbaka i Sverige igen.

Geir Karlsen, vd för Norwegian.

Intresset har varit stort för en anställning som kabinpersonal. Totalt har Norwegian tagit emot drygt 1 500 ansökningar. De nyanställda börjar sitt arbete i mars 2022 och startar sina flygningar i april.

– Att vara kabinanställd är ett ansvarsfullt och serviceinriktat arbete. Vi är stolta över att vi fått så många kvalificerade ansökningar. Det visar att vi är kända i branschen som en attraktiv arbetsgivare. Våra kabinanställda har ett särskilt ansvar för passagerarnas säkerhet och ansvarar även för att varje enskild passagerare får en bra reseupplevelse.

Geir Karlsen, vd för Norwegian.

Sedan i juni 2021 har anställningstakten varit hög inom Norwegian. Det senaste halvåret har företaget öppnat baser i Köpenhamn, Helsingfors, Stavanger, Bergen och Trondheim.

I januari flyger Norwegian till 15 destinationer från Stockholm-Arlanda, inklusive tre inrikesdestinationer: Umeå, Luleå och Kiruna.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *