Norwegian och Widerøe ingår avtal om samarbete

Norwegian och norska inrikesbolaget Widerøe har signerat ett samarbetsavtal som för första gången ger resenärer som flyger inrikes i Norge möjlighet att flyga sömlöst med Widerøe och Norwegian. Inrikeslinjerna i Norge får därmed ökad konkurrens när Widerøe inom kort öppnar för beställning av Norwegianflygningar och genomgående resor på sina linjer i Norge.

Till en början innebär samarbetet att Widerøe ska sälja genomgående biljetter med Widerøe och Norwegian på sin webbplats. Bolagen har som målsättning att biljetterna ska finnas till försäljning under första halvan av mars. Biljetter kommer även att kunna köpas på Norwegians webbplats mot slutet av året.

Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian säger:

Avtalet mellan Norwegian och Widerøe bidrar till ökad konkurrens på den norska inrikesmarknaden. Det innebär att resenärerna får fler valmöjligheter, större flexibilitet, kortare restid och framför allt tillgång till lägre priser. Nu kan resenärer till exempel flyga med Norwegian till Trondheim och vidare ut i kortlinjenätet utan att behöva betala dubbel passageraravgift.

Christian Skaug, Direktör Network & Pricing hos Widerøe säger:

På Widerøe jobbar vi kontinuerligt med att förbättra flygutbudet till våra kunder som flyger i Norge. Avtalet med Norwegian ger kunderna fler resealternativ att välja mellan. Sammanfattningsvis ger det här ett bättre erbjudande som är bra för våra kunder.

Följande linjer ingår i avtalet

  • Oslo – Røros
  • Alla linjer mellan Oslo och Bergen till Sogn och Fjordane och Ørsta/Volda
  • Alla linjer mellan Trondheim och Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund och Sandnessjøen)
  • Trondheim och Oslo till Rørvik och Namsos
  • Alla linjer i Nordland, Troms och Finnmark förutom Bodø – Bardufoss
  • Direktlinjer från Oslo till Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund och Sandnessjøen) och Lofoten (Svolvær, Leknes, Stokmarknes)
  • Direktlinjer från Bergen till Bodø och Tromsø
  • Sandefjord/Kristiansand/Trondheim till Evenes

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *