Norwegian öppnar linje till Boston från Köpenhamn och Oslo

Norwegian presenterade idag att man från och med maj 2016 öppnar en ny linje från Köpenhamn och Oslo till Boston med en respektive två avgångar i veckan. 

Den senaste tiden har det varit många rykten att Boston är en av destinationerna som SAS tittar på när det gäller nya långlinjer men har man nu blivit slagen på målsnöret av Norwegian?

Tidigare i sommar presenterade Norwegian att man skall flyga fyra gånger i veckan från London Gatwick till Boston och idag annonserade man alltså att både Oslo och Köpenhamn får trafik till till New England. Som på många av Norwegians andra linjer är det tal om ett förhållandevis begränsat antal avgångar. De ger totalt 7 avgångar i veckan. En från Köpenhamn, två från Oslo och fyra från Gatwick.

För semesterresande blir det goda möjligheter för direktfllyg åt bägge håll samtidigt som affärsresenären blir något begränsad om man skall ha en kortare vistelse. Det betyder att åtminstone en av vägarna troligtvis kommer betyda ett flygplansbyte någonstans.

Norwegian säljer dock enkelbiljetter på sina långlinjer som t.ex Icelandair gör. Sistnämnda flyger också till Boston via Reykjavik och det kan därför bli en fin möjlighet att kombinera enkelbiljetter med de två bolagen. Ingen av aktörerna erbjuder riktiga Business Class produkter, men istället en premium kabin som produktmässigt ligger mellan Economy Class och Business Class.

Dessutom kan det vara en fördel med möjligheten till enkelbiljetter om man önskar att flyga till en destination och hem från en annan. Eller till exempel kombinera bonusresa åt ett håll och en “vanlig” biljett åt andra hållet.

Norwegian kommer, som med övriga linjer att trafikera Boston med en Boeing 787-8 Dreamliner.

Det kan också vara värt att lägga märke till att Norwegian redan i december öppnar linjer från Boston till Guadelope och Martinique i Karibien med två flighter i veckan. En teori är att tidtabellen kommer att passa väl ihop med linjerna vidare dit?

1808 01

Alla bilder: Norwegian

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *