Apple kommer med “flight tracking”

Hittills har man kunna använda sig av en rad olika appar och hemsidor för at kunna följa sina flygavgångar och se om de avgick eller ankom enligt tidtabell. Inom kort blir det ännu lättare för användare av Apples datorer, iPhones och iPads. 

Enligt Appleinsider, kommer Apple att inkludera “flight tracking” i sina kommande operativsystem – både till datorer, iPhones och iPads.

Upptäckten har man gjort i s.k. betaversioner av de kommande operativsystemet iOS9 till mobila enheter och OSX El Capitan till Appledatorer. I testversionerna av dessa operativsystem har utvecklare kunnat konstatera att den så kallade “flight tracking” blir inkluderad och erbjuden till alla användare när dessa två operativsystem blir tillgängliga under hösten.

Den nya “Flight tracker” borde alltså vara inbygd i operativsystems och därmed integrerad i andra program och appar. Det borde t.ex. vara möjligt att att klicka på ett flightnummer i t.ex. ett mail. Apple tar då reda på om det handlar om ett flightnummer och genom ett långt tryck på numret på din mobila enhet får du upp en meny men möjligheten att få information om den aktuella avgången.

Informationen borde, utifrån det vi kan se, inkludera flightnummer, aktuell status, avgångs och ankomsttid, terminal och en animation som visar sträckan i Apple Maps. Det anges tydligt om flighten är “i tid”, “försenad” eller har “landat”. Dessutom är avgångs och ankomsttid självklart angiven.

Samma funktion finns också på datorerna från Apple. Här skall man dock bara högerklicka.

Operativsystemen iOS9 och OS X El Capitan borde, om allt går enligt planen, släppas under hösten.

 

Artikeln skrevs urpsrungligen av Flemming Poulsen för Bonusfeber.dk

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *