Reseappar – Tripadvisor

Reseappar – Tripadvisor

Bonusfeber kommer i artikelserien om ”reseappar” testa olika appar (applikationer/program) till smarta telefoner och surfplattor som är inriktade på resor och semester. I denna artikel testat vi appen: Tripadvisor!

Quickfacts

Namn                                 Tripadvisor

Version                              8.0.2

Pris                                     Gratis

Tillgänglig till                    iOS, Android, Windows Phone, Nokia

Testat på modell/OS        iPhone 5/ iOS7 (7.0.3)

Tripadvisors syfte förklaras ganska väl redan i namnet, den ger dig goda råd när du är på resa. Själva namnet Tripadvisor borde vara känt för många från tidigare, också innan de lanserade egna appar till smarta telefoner och surfplattor, eftersom de länge har varit en världsledande hemsida med restips och recensioner. Appen ger dig helt enkelt möjlighet att söka bland recensioner inom flera kategorier: Hotell, restauranger och attraktioner. I den senaste versionen av appen har det också kommit en möjlighet att söka efter flygresor.

ta1

 

Tripadvisor är uppbyggt som en tjänst där du och jag som är användare lägger in våra recensioner och erfarenheter av platser vi besökt. Då utarbetas det en rangordning av kategorierna på de olika destinationerna i världen. På så sätt kan man hitta rekommenderade platser i närheten eller på ett specifikt ställe. Tripadvisor har också inbyggt att skickas vidare till resebyråer så att man direkt kan boka t.ex. hotell eller flygresor med en länk direkt från appen. När man söker på flygresor har man den smidiga möjligheten att lägga in önskad bokningsklass (ekonomi, business eller first). Det är en bra egenskap som många sökmotorer för flygresor saknar (många fokuserar bara på att man ska resa så billigt som möjligt).

 

Jag har själv använt mig av Tripadvisor mycket när jag har varit på resor. Speciellt i städer som varit okända för mig eller inte har haft några rekommendationer från andra för att hitta restauranger och/eller hotell. Eftersom man har relativt goda möjligheter till att sortera på olika kriterier (restaurang efter kök, hotell efter stjärnor och bekvämligheter etc), kan man få goda råd direkt i telefonen. Att kunna vara i en obekant stad men så snabbt hitta ett bra urval av t.ex. restauranger er en möjlighet jag sätter stort värde i. Genom att läsa recensioner och enkelt se på kartan vart man kan hitta de olika platserna gör det enkelt att få goda råd när man är ute och reser.

 

spacer
ta2

När man t.ex. söker efter restauranger eller hotell, får man upp träffarna efter rangordning inom den kategorin man valt. Härifrån kan man gå in för att få en mer detaljerad beskrivning av resultaten med information om t.ex. adress, telefonnummer, prisklass, bilder och självklart recensioner från besökare. Baserat på recensioner bildas en graf som gör det snabbt att få en översikt över den feedback som getts. Vissa restauranger kan man också få upp en länk till bordsbokning. Man kan enkelt spara favoriter direkt i appen för att snabbt kunna hitta igen den senare.

Appen gör det också enkelt att själv skriva en recension när man har besökt en ny plats. Här kan man ge sin ärliga åsikt och sätta betyg på erfarenheten. Tripadvisor har ett imponerande antal platser i sin databas, men skulle man hitta platser som inte finns där man själv lägga till dessa på ett ganska enkelt sätt.

spacer

ta3

Det har varit en del nyheter om falska recensioner på Tripadvisors sidor. Det vill säga anställda eller andra som har lämnat särskild positiv feedback för att öka karaktären på den aktuella platsen. Detta är förmodligen något som du inte behöver bekymra sig över så våldsamt mycket, men man bör ha en viss källkritik, som med de flesta andra appar.

Appen fungerar inte offline, vilket är ganska naturligt då det mesta handlar om att söka i realtid, men det hade t.ex. varit bra om dina favoritplatser hade blivit lagrade i en profil så att du enkelt skulle kunna hitta kontaktinformation och liknande. Ett tips är därför att använda sig sökningarna på hotell eller andra platser med Wifi/internet om roamingavgifterna i landet du besöker är höga. Turligt nog är ju priserna på internetanvändande i utlandet på väg ner i många länder.

 

Tripadvisor har också flera andra appar, men dessa kommer behandlas i separata artiklar.

Slutsats

 

Tripadvisor är en app du absolut bör ha på telefonen när du ska ut och resa. Den är gratis och allt som allt är det ett mycket bra verktyg när du är i farten!

Vi vill göra er uppmärksamma på att Bonusfeber.se inte på något sätt är bundet till utgivarna av applikationerna vi skriver om. Recensionerna och testerna bygger endast på testarens egna användarerfarenheter.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *