Reseappar – Loungebuddy

Bonusfeber kommer i artikelserien om ”reseappar” testa olika appar (applikationer/program) till smarta telefoner och surfplattor som är inriktade på resor och semester. I denna artikel testat vi appen: Loungebuddy!

Quickfacts

Namn                                 Loungebuddy

Version                              1.1.2

Pris                                     Gratis

Fungerar offline               Ja

Tillgänglig till                    iOS

Testat på modell/OS        iPhone 5/iOS7 (7.0.3)

För de av oss som reser en del brukar tillgång till lounge kunna vara välkommet. Många som har upplevt långa väntetider på överfulla flygplatser har nog drömt om att kunna sätta sig ner i en rolig lounge utan all liv och rörelse. För att få tillgång till alla dessa lounger er det många som har olika medlemskap och status i diverse bonusprogram. Exempel är Priority Pass, kreditkort från Diners och flygbolagens egna silver- och/eller guldkort. Många av dessa som erbjuder lounger har egna appar för att hjälpa dig att hitta fram till de ”oaser av stillhet och lugn” som de erbjuder medan du väntar på nästa flyg. Loungebuddy har försökt att samla all informationen från de olika och göra allt tillgängligt via en enda app. Tanken är god, men fungerar detta i verkligheten?

loungebuddy-2

Ja, inte så illa faktiskt…  För att appen ska fungera på bästa möjliga sätt är det viktigt att du lagrar lite egenskaper på din profil. Detta kan vara medlemskap i bonusprogram, speciella kreditkort och andra medlemskap som ger tillgång till lounger. När detta är lagrat kommer Loungebuddy automatiskt ta med detta i beräkningen när du senare söker efter tillgängliga lounger. Kom ihåg att hålla denna lista uppdaterad om din elitestatus ändras i något av bolagen. Listan över bolag du kan lägga in ”elite status” hos är imponerande och täcker nog det allra mesta. Hur fungerar det? Loungebuddy fungerar på det sättet att du väljer vilket flygbolag och vilka flygplatser du reser till och från. Appen stödjer att du lägger in många stopp på resan, samtidigt som du kan välja vilken bokningsklass du flyger för varje ”leg”. Det som dessvärre inte stödjs är möjligheten att lägga in flera flygbolag på samma resa. I praktiken inget stort problem då du helt enkelt kan lägga in en ”ny resa” om du skulle byta bolag, men möjligheten hade ändå varit praktisk. Om du lägger in bolaget och bokningsklassen, samtidigt som din profil innehåller korrekt information kommer du få upp en lista över tillgängliga lounger. Loungerna är indelade i praktiska flikar som gör att du kan sortera på t.ex. ”lounger du har tillgång till”, ”lounger du har gratis tillgång till” och ”alla”. Därmed får du enkelt översikt över både lounger du kan betala dig in i, de som är gratis för dig med din status/bokningsklass, samt en komplett översikt över flygplatsens lounger, också de du inte har tillgång till. Samtidigt visar Loungebuddy dig vad du behöver för att komma in i den aktuella loungen (Dinerskort, biljett, biljett + bonuskort med guldstatus). Här visas det också om du hr möjlighet att ta med en gäst och eventuellt vad det skulle kosta för denne.

 

loungebuddy-3

Loungebuddy stödjer också olika ”filter”, så att du kan sortera ut de lounger som erbjuder speciella ”amenities” eller tillgängliga faciliteter på ren svenska. T.ex. kan du välja att loungen måste ha dusch, rökrum, internet osv. Praktiskt för att sortera ut vilken lounge som erbjuder vad. Gränssnitt och innehåll Appens design och gränssnitt är uppbyggt på ett snyggt sätt. Det tar lite tid att hitta alla funktioner men efter lite användning så sitter det mesta i fingrarna. När du väljer destinationer visas det också bilder från den aktuella destinationen i din reseöversikt. Inte nödvändigt men väldigt snyggt och gör appen mer levande. På de olika loungerna kan användare lägga till bilder och feedback, också Loungebuddy själv har på många lounger lagt in information och bilder. Här är det likväl enligt min mening lite för lite innehåll just nu. Många lounger har inte tillgängligt varken feedback eller bra bilder. Detta kommer väl såklart bli bättre allt eftersom fler aktivt börjar använda appen. Jag saknar flera gånger bra beskrivningar av loungens innehåll och bra bilder. De flesta lounger ser däremot ut att vara bra uppdaterade både med öppettider och faciliteter också en bra beskrivning om var loungen finns verkar vara på plats.

 

loungebuddy-4

 

Offline?

Loungebuddy fungerar överraskande bra offline. Du kan lägga till nya resor och få upp bra översikter över vilka lounger som kommer vara tillgängliga för dig på de olika flygplatserna. Appen kommer att använda data från när du sist uppdaterade och då du troligen inte haft mobilen offline länge kommer du förmodligen inte heller ofta få inaktuell information. Appen är därför ett bra hjälpmedel också när du inte vill använda mobildata med rädsla för höga roaming-avgifter. I appens ”Inställningar” har den en egen knapp för att uppdatera med det senaste innehållet. På så sätt kan du se till att du uppdaterar till den senaste informationen medans du fortfarande t.ex. har gratis Wi-Fi på hotellet.

Slutsats

Jag har över de senaste månaden fått användning för Loungebuddy i större grad än tidigare eftersom jag har varit på en del okända flygplatser. Appen fungerade överraskande bra, har ett fint och inbjudande gränssnitt och fungerar bra offline. Allt som allt ett bra hjälpmedel på resan. Fler bilder av lounger och versioner för Android/Windows Phone skulle göra den ännu bättre. Rekommenderas! Vi vill göra er uppmärksamma på att Bonusfeber.se inte på något sätt är bundet till utgivarna av applikationerna vi skriver om. Recensionerna och testerna bygger endast på egna användarerfarenheter. Vi vill göra er uppmärksamma på att Bonusfeber.se inte på något sätt är bundet till utgivarna av applikationerna vi skriver om. Recensionerna och testerna bygger endast på egna användarerfarenheter.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *