British Airways testar nytt Happiness Blanket

Nej, det är inte 1a april idag och vi har inte börjat med science fiction skrivande heller. Men British Airways kommer ut ur garderoben med en ny uppfinning: Ett täcke som skall visa hur avslappnad du är när du sitter ombord.

Hur då, tänker du säkert, och high-tech är det verkligen. Man har ju ofta ett täcke öser sig när man skall slappna av ombord. Täcket har fått invävda LED ljustrådar. Du får även på dig ett pannband som möter hjärnverksamheten och möter hur avslappnad du är och visar detta i olika färger genom ledljusen i täcket du har över dig. Pannbandet kommunicerar med täcket via bluetooth. Pannbandet kallas ett “Myndplay headset” och kan både ta upp, rapportera och analysera aktiviteten på hjärnvågorna. När personen är spänd är täcket rött och går i flera nyanser ner till blått som indikerar att du är helt avslappnad.

Men detta är väl någonting som ligger långt in i framtiden? Nej, det testades nyligen ombord på en British Airways flight mellan London och New York. British Airways gör detta som ett experiment för att se vilket “mood” passagerarna är i under resan för att servicen skall kunna anpassas efter detta.

Nu blir nog inte detta vanligt ombord på alla British Airways långlinjer men mer på ett teststadium där en del passagerare kan användas som försökskaniner försökspersoner som del av en studie.

Rätt fancy eller hur?

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *