Vilket bonusprogram ska jag välja?

Denna fråga får vi ofta här på Bonusfeber.se och det är egentligen inte så konstigt. Att välja ett bonusprogram att tjäna huvuddelen av sina bonuspoäng i kan ge en god utdelning. Genom att samla korten kan man lättare uppnå status som ger extra fördelar jämfört med att vara Basic medlem.

Exakt vilket bonusprogram som är det rätta för just dig är nästan omöjligt att svara på. Det är mycket individuellt och beror helt på vart du oftast reser till och från, samt vilka bolag du utnyttjar – och inte minst var du bor.

Som huvudregel är det dock oftast en god idé att vara medlem hos det flygbolag du flyger oftast med. Bor du till exempel i Malmö och oftast reser ut i världen med KLM från Kastrup så är Flying Blue nog att föredra. Bor du i Stockholm och oftast reser med SAS ut i världen så skulle nog de flesta välja SAS Eurobonus.

Det finns dock undantag och möjligheter man kan utnyttja för att uppnå status snabbare än vanligt även om man har ett resemönster som betyder att man inte reser så ofta.

Till exempel är Aegeans bonusprogram, Miles and Bonus, en genväg till att få Guld-status i Star Alliance (och därmed SAS, Lufthansa, med flera) bara genom att tjäna ett litet antal poäng. Här krävs det till exempel bara att du skrapar ihop 16 000 bonuspoäng på ett år för att få Guld-status det kommande året. Aegean är medlem i Star Alliance så du kan samla poäng här även om du inte flyger med dem, men i stället flyger med SAS, Lufthansa, Thai osv.

Se dock noga efter hur många poäng du tjänar på varje biljettklass då de har vissa undantag då man antingen inte tjänar poäng, eller enbart tjänar ett begränsat antal poäng. Men ett par långflygningar i Business Class med Star Alliance kommer i de flesta fall ge Guld-status hos Miles and Bonus – i vissa fall – och på långa resor och dyra biljetter – kan en enkel resa vara tillräckligt för att uppnå Guld.

Framöver kommer vi här på Bonusfeber.se att gå på djupet i olika bonusprogram och allianser, så följ med och få goda råd och tips på vilken allians och vilket bonusprogram som passar dig bäst, men beslutet, det är upp till dig!

Vilket bonusprogram använder du (mest) och varför? Kommentera gärna.

 

Källa: Bonusfeber.dk

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

    • Redaktionen says

      För den absoluta majoriteten i Skandinavien är det nog EuroBonus alternativt Norwegian Rewards som är det mest aktuella utan tvekan men vi ser ju också att Miles and More och Flying Blue är populära hos oss nordbor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *