En introduktion till Apple Passbook

Passbook er en app, som ger dig överblick över dina biljetter och kort, samt gör det möjligt att ha dessa lätt tillgängliga utan att behöva leta runt i ett helt kartotek i fickan. Med andra ord en välsignelse när du är ute och reser!

Varför är passbok så smart?

Känner du igen situationen när du skall ut och resa, och det är ett hav av olika biljetter, kort och allt möjligt annat som du måste ha med dig som kräver ordning – samtidigt som du är livrädd för att glömma någonting hemma eller borta? Lösningen kommer med denna app som följer med alla iPhones med iOs 7 eller senare och gör det nu möjligt att översiktligt och bekvämt ha med allt på resan utan att behöva hålla reda på annat än telefonen! Den samlar allt i en mapp på telefonen som kan hålla reda på boardingkort, medlemskort samt tåg och biografbiljetter (och annat) och allt som krävs är ett enkelt tryck med fingret och vips är du på väg! Även om det nästan låter för bra för att vara sant är det verklighet! En rad leverantörer av tjänster erbjuder det redan och det kommer hela tiden nya!

 

Bf - Passbook

Accepterar  flygplatsen biljetter på telefonen?

Det enkla och korta svaret är, JA! Gör de inte det är det av ren okunskap. Appen visar streckkod precis som på biljetten och skärmen på din telefon skall bara scannas som en vanlig biljett! Löjligt enkelt och genialt i tillägg till att man sparar enorma mängder papper, bläck och tid.

 

bppassbook

Appen är utvecklad av Apple och följer därför enbart med Apples produkter. Det finns dock många alternativ som klarar samma uppgifter, bara med andra operativsystem.

Hur vet jag om min biljett stöder Pass Book?

I det mail du får finns det oftast en länk som bara kan öppnas med en Apple produkt och när du trycker på denna bilaga läggs biljetten automatiskt in i PassBook och du är redo!

Vad händer om batteriet tar slut på min telefon?

I realiteten har du ett stort problem, men det finns lösningar även för detta:

– Laddare och stickkontakt och det hittar du på större delen av flygplatsens caféer och i vänteområden.

– Powerbank, som antingen kan köpas till överpris här hemma eller till en bråkdel av detta i Kina (+ flygbiljetten så klart)

-Det går fortfarande att få en pappersbiljett, men bara genom att kontakta bemannade diskar på flygplatsen.

Man vill dock helst undgå detta så kom ihåg att den fulladdad telefon är en god vän på resan

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *