Hyatt Gold Passport: Dubbla poäng

Hyatt-kedjan har en kampanj som låter dig tjäna dubbla poäng på dina hotellvistelser fram till och med den 31/12 i år. En lite hake är dock att det kostar extra så man måste själv utvärdera om det är lönsamt eller inte. Kampanjkoden er 2XPTS och kan beställas via den här länken, eller genom att skriva koden i “Special offer code” fältet.

Hyatt Double points

Ett slumpmässigt sök på Grand Hyatt New Yor 21-22 november gav följande:

Hyatt Double points NYC

Som synes kostar “Double your Points” 31USD mer än “Daily Rate” och 52USD mer än “advance purchase”. Ingen lukrativ kampanj vid första anblick men lägg märke till att du också för dubbla poäng på det som kallas “eligible incidental charges”. Detta betyder att om du äter i hotellets restaurang, dricker i hotellets bar och sätter allt på rummet får du dubbla poäng för detta. Samma sak med varor ur minibaren, betal TV, room service, internett och telefonsamtal. Du tjänar vanligtvis 5 poäng per USD men med koden i exemplet får du (5 x 351 = 1755) x 2= 3510 poäng. Väljer du advance purchase får du istället 5 x 299 = 1495 poäng. Du har alltså tjänat 2015 extrapoäng för 52USD.

Är det värt pengarna?:

En gratisnatt i den lägsta kategorin i Hyatt-kedjan (kategori 1) kostar 5,000 poäng. Eftersom vi redan befinner is i staten New York kan vi titta på kategori 1 hotellet med det något speciella namnet Hyatt House Fishkill/Poughkeepsie. Ett sök på samma datum som ovan ger dig följande:

Hyatt Fishkill

Du måste alltså bo två och en halv natt på Grand Hyatt New York med «Double Your Points»-kampanjen för att tjänats de 5,000 poäng Hyatt House Fishkill kostar. Då har du köpt en gratisnatt för ca 125 dollar vilket get en besparing på ca USD 24. Här lönar sig alltså kampanjen. Det är dock inte säkert att det gäller överallt så vi uppmanar er att undersöka själva.

Sammanfattning

Den här kampanjen kan absolut löna sig beroende på vad man värderar Hyattpoängen till. Lönsamheten ökar nu större värde du “sätter på rummet” av extra köp såsom restaurangbesök etc.

Et MÖJLIGT trick:

Detta trick baserar sig enbart på vår fria fantasi och är inte alls garanterat att fungera men det kan vara värt ett försök och om någon provar, kommentera gärna. Tricket gäller om du skall bo två eller flera nätter på rad. Du kan bara beställa första nätterna till lägsta pris och därefter bara ta sista natten med “Double Your Points eftersom hotellnotan ackumuleras under uppehället och betalas vid utcheckning är det möjligt att systemen tolkar det som att du skall ha dubbla poäng för hela beloppet.

Notera också att kampanjkoden inte gäller för alla datum och hotell.

Artikeln är översatt från Bonusfeber.no

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *