Air Canada Maple Leaf Lounge Frankfurt

I oktober 2013 öppnade Air Canada sin Maple Leaf Lounge i Frankfurt. Den ligger på andra våningen av B-piren i terminal 1 med lätt tillgänglighet till Air Canadas avgångar. Vi passade på att besöka den för att se vad Kanadensarna kan bjuda på. 

Air Canadas egen beskrivning av loungen är “en fridfull elegant oas som visar upp konstnärliga talanger, modern design och den vackra natur som finns i Kanada. Designad som en inspirerande miljö att arbeta eller koppla av i.”  Känner man kanadensiska vindar i loungen? Låt oss se!

Entrén har en väldigt behaglig framtoning och känns större än vad den egentligen är tack vare ljussättning och form. Trävalet går helt i tråd med att det skall kännas Kanadensiskt och Lönnlövet är bland det första man ser när man kommer in.

IMG_3543

 

Det finns tre olika sittmöjligheter i loungen. Antingen kan kan välja den mer bistro inspirerade delen för mat, loungen med bekväma fåtöljer eller en “pod”. Det finns sex av den sistnämnda och varje “pod” är utrustad med vilfåtöljer, personlig satellit-TV, USB uttag och noice-cancelling hörlurar från Sony.

IMG_3540

 

IMG_3534

Bistroavdelningen

IMG_3539

 Loungeområdet

IMG_3532

En “vilopod”

När det gäller utbudet av mat och dryck känner man igen många av rätterna från Lufthansas lounger vilket troligen beror på att cateringfirman är den samma precis som att SSP ansvarar för både SAS och Menzies lounge mat på Arlanda. Utbudet av av både mat och dryck är tämligen modest men det finns både ett par kalla och varma anrättningar att välja mellan.

IMG_3531

IMG_3529

IMG_3535

IMG_3536

I tillägg till mat och dryck finns det ett litet utbud av tidningar samt ett business center med arbetsplatser

IMG_3542

IMG_3538

Vilka blir insläppta i loungen?

Förutom en bekräftad biljett samma dag på en Air Canada eller Star Alliance avgång krävs något av följande:

-Air Canada Altitude Super Elite 100K, Elite 75K and Elite 50K medlemmar
– Innehavare av ett guldkort hos Star Alliance
– Passagerare som reser i Air Canada Executive First
– Utvalda club och korthållare med bevis på aktivt medlemskap.

I tillägg för Latitude och Flexkunder snart möjlighet att köpa tillgång ungefär på samma sätt som SAS erbjuder sina statuslösa kunder idag.

Summering

På det stora hela ger Maple Leaf Lounge i Frankfurt ett positivt intryck. Det känns både nytt och fräscht förutom kanske den del av loungeavdelningen som ligger längst bort från “bistron”. Här kunde man satsat på lite bättre belysning eller åtminstone individuella läslampor. Den är helt klart ett alternativ till närmaste grannen, Lufthansas Senator lounge på B-piren, som vi dock inte testar i den här omgången om man har en avgång från någon av B-gaterna. Personalen känns också något mindre “tysk” i sin framtoning vilket kanske uppskattas av en del.

Läs mer mer om var du hittar Air Canada Maple Leaf Lounger på andra flygplatser, vad som erbjuds och vilka fördelar du får.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *