Fler resealternativ via Shanghai

Juneyao Airlines blev idag det första flygbolaget i utvidgningen av Star Alliance nätverk som en ”Connecting Partner”. Inom ramen för Alliance innovativa partnerskapskoncept, erbjuder det Shanghai-baserade flygbolaget nu Star Alliance-passagerare nya transfermöjligheter från någon av Shanghais två flygplatser – Pudong International och Hongqiao International.

För alla anslutande passagerare kommer prioriterad passering genom incheckningen erbjudas i båda riktningar och alla passagerare som uppfyller kriterierna för Star Alliance Gold Status kommer att få följande förmåner på sina anslutningsflyg med Juneyao Airlines:

  • Loungetillträde
  • Fast Track-säkerhet
  • Extra bagage
  • Prioriterad incheckning
  • Prioriterad boarding
  • Prioriterad standby
  • Prioriterad bagageutlämning

Jeffrey Goh, CEO Star Alliance säger:

Med Juneyao Airlines som Connecting Partner har vi uppnått två viktiga mål. Först och främst kan vi som allians erbjuda ett attraktivt sätt att ansluta till vårt globala allians-nätverk utan att kräva fullt medlemskap. Vidare kommer partnerskapet att göra det möjligt för oss att förstärka vårt nätverk. För det andra, stärker vi med Juneyao Airlines vår marknadsposition i Shanghai, en stad som redan betjänas av 17 av våra medlemsflygbolag och som nu kommer att erbjuda ännu bättre anslutningsalternativ för våra kunder

Star Alliance medlemsflygbolag Air Canada, Air China*, Air India, Air New Zealand, ANA*, Asiana*, Austrian, Ethiopian Airlines, EVA Air*, Lufthansa, SAS, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, SWISS, THAI, Turkish Airlines och United tillhandahåller mer än 1600 tjänster varje vecka (874 inrikesflygningar och 811 internationella flygningar) in och ut ur den kinesiska metropolen, till 64 destinationer (25 nationella och 39 internationella) i 19 länder. Juneyao Airlines erbjuder nu Star Alliance-kunder alternativet att ansluta till mer än 1700 flyg varje vecka, till 69 destinationer i åtta läder och regioner via Shanghai.

Wang Junjin, styrelseordförande för Juneyao Airlines säger:

Under vår elvaåriga historia har vi vuxit till ett medelstort flygbolag med 62 familjeflygplan av typen Airbus A320. Att väljas till Connecting Partner av Star Alliance för att tillhandahålla ytterligare anslutningsmöjligheter via Shanghai är ett erkännande av vårt engagemang för service. Vi hoppas att Star Alliance kunder kommer att uppskatta vår gästfrihet.

Med Connecting Partner Model kan regionala, lågpris- eller hybridflygbolag knytas till Star Alliance nätverk utan att vara tvungna att bli fullvärdiga medlemmar. För kunder innebär det åtkomst till ytterligare resealternativ utöver de nuvarande 1300 flygplatser som betjänas av Alliances 28 medlemsflygbolag. Connecting Partners är noga utvalda och måste uppfylla den höga driftstandard som Star Alliance kräver.

Connecting Partners ingår också bilaterala handelsavtal med utvalda medlemsflygbolag i Star Alliance, vilka kan omfatta förmåner baserade på bonusprogram.

När det gäller Juneyao Airlines, kommer medlemmar av bonusprogram för Air Canada, Air China, EVA Air, Singapore Airlines och United att kunna tjäna och lösa in poäng när de reser med det kinesiska flygbolaget.

Om Juneyao Airlines

Juneyao Airlines startade formellt verksamheten i september 2006 och slutförde sitt första offentliga erbjudande på Shanghaibörsen 2015. Idag äger bolaget 60 helt nya Airbus-flygplan i A320-serien med en genomsnittlig ålder på flottan på 3 år, vilket är den lägsta för någon av de nationella flygbolagen i Kina. Juneyao Airlines riktar sig till tjänstemän på mellannivå och hög nivå, affärs- och fritidsmarknaderna. Det Shanghai-baserade flygbolaget Juneyao Airlines ruttnät sträcker sig över hela landet med mer än 80 nationella rutter mellan Shanghai och Peking, Guangzhou, Shenzhen osv. Bolaget har också successivt öppnat upp regionala rutter till Hong Kong, Macao, Taipei, Kaohsiung, Thailand, Japan och Korea. För närvarande transporterar bolaget mer än 10 miljoner passagerare per år.

OBS! * = dessa flygbolag betjänar både Hongqiao flygplats och Pudong flygplats. Alla övriga betjänar endast Pudong flygplats.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *