Scandic The Reef Frederikshavn

Scandic The Reef Frederikshavn

Din hotellvistelse i Fredrikshavn kan bli ett äventyr om du checkar in på Scandic The Reef. Med ett stort tropiskt äventyrsbad, bra restauranger och genomgående karibisk atmosfär i allmänna utrymmen är detta hotellet ett särskilt bra val för barnfamiljer.

Hotell Scandic The Reef ligger centralt i Frederikshavn, mittemot hamnområdet cirka 10 minuters promenad från kajen där bland annat båten från Norge lägger till. Hotellets yttre fasad är inte så inbjudande, men så snart du sätter din fot innanför så ser du att detta är ett fint hotell. Redan i receptionen kommer det att börja pirra i benen på barnen för det finns fönster in till äventyrsbadet, som är hotellets stora attraktion.

 Fönster in till det tropiska badlandet

Standard dubbelrum är varken stort eller litet efter skandinavisk måttstock, men det är välutnyttjat. Här får du plats med fyra personer i var sin säng. Standardsängarna på mitt rum var enkelsängar som var mjuka och behagliga att ligga i.

 

Två breda enkelsängar

Infällda i väggen finns det två sängar till. Dessa är bara att fälla ut och vips så har du två sovplatser till. Ganska smart lösning.

 

 Smart lösning för extrasängar

Rummet har skrivbord, platt-TV och en liten sittgrupp för två personer. Här finns också gott om skåpsutrymme och plats till en minibar, denna var dock borta.

Skrivbord och en liten sittgrupp

Rummet har ett fint kaklat badrum, men det är ganska litet. Man har dock lyckats att avskilja duschen med en glasvägg.

Badrum
Badrum
Dusch
Dusch

 

Hotellet har två restauranger, jag provade bara en av dem – Calypso. Trevliga lokaler som passade in i hotellets övriga atmosfär. Här serverades det god mat men med lite dålig koll på räkningen. Prisnivån var mycket behaglig.

Vid receptionen finner du en liten bar med bra sittgrupper där du kan slappna av i en lugn och behaglig atmosfär, gärna medan barnen härjar på hotellets äventyrsbad.
Här upplevde vi att bartendern gav bort två nästan fulla öppnade vinflaskor när han stängde för natten, någonting du knappast kommer att få uppleva i Norge 🙂

Bar
Bar
Sittgrupp vid baren
Sittgrupp vid baren

Äventyrsbadet är en 1500 m2 stor värld uppbyggd runt ett litet berg med karibiskt inspirerat landskap med palmer, klippor, regnskog, geckos och fågelsång med en snygg ljussätnning. Här får du uppleva tropiskt regn, åska, vågor, vattenfall och en vattenrutschkana på hela 80 meter.

Inbjudande äventyrsbad

Kanske lite mer intressant för de vuxna är de fem spabassängerna som är uppvärmda till 37 grader samt ett ångbad. När detta blir för varmt kan du kyla ner dig med en kall dryck i Lobster-Bobs Strand Bar.

Lobster Bobs Strandbar
Lobster Bobs Strandbar

Hotellet har även gym och bastu.

 

Plats: Centralt i FrederikshamnSentralt i Frederikshavn en liten bit bort från kajen.
Rumstyp: Standard dubbelrum
Rumspris: 1000 SEK
Bonusprogram utnyttjat: SAS Eurobonus
Hemsida: Scandic The Reef

 

Den här artikeln är översatt från Bonusfeber.no och skriven av Rune Lygren

Overview

Pros

Varm och vänlig atmosfär, rimliga priser på mat och dryck, tropisk vattenpark.

Cons

Ingen minibar, fasaden till hotellet sel lite tråkig ut.

KOMFORT/RUM

FACILITETER

SERVICE

VALUTA FÖR PENGARNA

Overall Rating

Conclusion

Ett bra hotellval, speciellt för barnfamiljer. Hotellet har en varm och trevlig atmosfär och det finns gott om saker att göra. Överkomlig prisnivå i barerna och restaurangerna. En välfylld minibar saknas dock.

3.6

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *