Kastrup ökar kapaciteten

Kastrup utökar under 2015. Efter flera månader med ökande passagerarantal, har man nu tagit beslutet att utöka flygplatsens kapacitet.

För att undgå köer, kommer säkerhetskontrollen få en välbehövlig utökning med ytterligare två “spår” som skall hindra att passagerarna för längre vänte tid. Från och med april blir det 18 mot dagens 16 spår. Enligt flygplatsen kan man klara 200 passagerare per spår per timme.

Säkerhetskontrollen i den nuvarande inrikesterminalen stängs så att alla nu måste igenom den i terminal 2 eller SAS Fast Track i Terminal 3. Detta kommer att innebära en ökning i rusningstid som kommer att märkas och det rekommenderas att man är ute i god tid före avgång.

En annan tillbyggnad som kommer ge ytterligare plats är de två nya loungerna runt C-gaterna. I detta område kommer också tre nya gater som beräknas vara färdigställda i slutet av 2015 och lätta lite av pressen vid trafiktopparna.

Artikeln skrevs ursprungligen av Henrik Olsen för www.bonusfeber.dk

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *