Håll ordning på dina resor med Worldmate

Vi har tidigare kikat på en rad olika appar som gör resan enklare. Idag har turen kommit till Worldmate, en app som gör det möjligt att samla alla bokningar på ett också samma ställe. Är du trött på att ödsla tid på att organisera dina bokningar är detta kanske lösningen för dig. 

Worldmate är en app, utvecklad för att hålla ordning på dina bokningar när du är ute och reser. Den håller ordning på dina flyg, hotell och även privat transfer. Faktiskt tycker vi att det är ett verktyg som gör ditt liv 100 gånger lättare när du reser. Speciellt om du reser mycket.

Först kikar vi på den skärmbild som möter dig när du öppnar appen och det första du ser är aktuellt väder och prognos för där du befinner dig just nu. Kikar man lite längre ner man man se nästkommande resan, i det här fallet Amsterdam. Här får du vilka flyg, hotell och eventuella hyrbilar du har. Nu har vi i det här exemplet bara flyg bokat och därför visas det bara “- -“ för hotell respektive bil. Längre ner är det en destinationsklocka med lokal tid på destinationen och hemma följt av menyn längst ner.

2014-09-12-07.56.56-169x300.png

Om man går en meny åt höger kommer man till rubriken “my trips” där du kan se detaljerna för varje enskilt punkt på resan och genom att klicka på respektive punkt få bokningsnummer osv. Detta är extremt nyttigt när du står på flygplatsen och skall ha ditt referensnummer eller vill slippa leta bland en massa papper vid inchekningen på hotellet.

2014-09-12-07.57.02-169x300.png

Under rubriken “booking” kan du boka dina hotell eller transport direkt via appen. Det ger dig en rad fördelar, till exempel får du gratis “gold membership” något som utökar funktionerna i appen. Du kan också se när det går ett flyg men tyvärr är det inte möjligt att genomföra bokningar ännu.

Slutligen kommer menyn “tools” under vilken du hittar många nyttiga verktyg och vi ger här en kort lien genomgång.

Flight status:  Ger dig information om det blir ändringar i resan. (Enbart med gold)

Local search: Hjälper dig att hitta restauranger m.m i närområdet.

Weather forecast: En mer detaljerad väderprognos än den du finner på framsidan.

Calendar sync: Med den här funktionen kan du synkronisera dina bokningar med din kalender. (Enbart med “gold”)

Currency converter:  En valutakonverterare som är fin om man snabbt behöver räkna om priser

Tip calculator: Hjälper till att avgöra hur mycket dricks du skall ge något som kan vara svårt ibland om man befinner sig i ett främmande land och är obekant med lokala seder.

2014-09-12-07.57.24-169x300.png

Worldmate är en utmärkt app för att planera och hålla ordning på dina resor. Den är också bra att ha om du plötsligt befinner dig på resande fot och saknar till exempel hotell eller transport. Det är dock funktioner som  bara är tillgängliga i fullversionen och då kostar appen Ca 80:-.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *