Norwegian planerar nya linjer från Arlanda

I en intervju med Svenska Dagbladet säger Norwegian att man önskar öppna inte mindre än tre nya långlinjer från Arlanda nästa år. 

Att Norwegian är på offensiven har väl inte undgått någon och kommande år har man en rad flygplan på väg in i flottan. Tidigare har man annonserat att flera av Dreamlinermaskinerna skall användas för linjer från Gatwick utanför London samtidigt som vad man planerar för hemmamarknaden i Skandinavien har varit höjt i dunkel.

I en intervju med SVD härom veckan avslöjar bolaget en del av sina planer. Om Norwegian får som de vill kommer man redan under 2016 att starta tre nya interkontinentala flygningar från Arlanda redan 2016. Viktigt att påpeka är, att det än så länge inte är någonting spikat ännu utan enbart en vision för vidare expansion.

Vilka är då destinationerna det är tal om? Man pratar om Rio de Janeiro i Brasilien samt ej namngivna destinationer i Sydafrika och Indien. För skandinaviska resenärer innebär det nu att man kan nå dessa ställen med direktflyg istället för att behöva resa via någon av de stora europeiska hubbarna. Som bekant har SAS flugit på både Rio och Indien under årens lopp men det kan i det närmaste klassas som flyghistoria vid det här laget.

Vad som sker med Gardermoen och Kastrup vet bara Norwegian och vi väljer att inte ta upp något av de många rykten som florerar för stunden. Vi följer dock utveckligen med spänning och det skall bli intressant att se hur konkurrenterna reagerar. Bland annat SAS har tidigare pratat om en expansion på långlinjerna och vi har redan sett Hongkong som ny destination i år.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

  1. Mikael Who says

    Spännande, då blir det piloter från Brasilien ,Sydafrika och Indien, för att slippa strejkande nordiska piloter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *