Qatar Airways ökar till Sydafrika

För att möta den stora efterfrågan till Sydafrika introducerar Qatar Airways flygningar till Durban i tillägg att kapaciteten till Johannesburg och Kapstaden ökas. Vi hoppas att detta betyder ökad tillgänglighet för skandinaver som vill ta sig till Sydafrika. 

Från och med den 17/12 ökar man antalet flygningar till Johannesburg från 10 till 14 per vecka och 4 av dessa går vidare till Durban. Från och med den 1/10 ökan man också till dagliga avgångar till Cape Town.

Durban bir Qatar Airways tredje destination i Sydafrika. Staden har en stor produktionsindustri och Afrikas mest trafikerade hamn. Tack vare klimatet är staden också viktig för landets industri.

– Durban är en viktig gateway till Sydafrika och vi är övertygade att vi kommer få ett lika varmt välkomnande där som på våra andra afrikanska destinationer säger Akbar Al Baker, Group CEO för Qatar Airways.

Afrika är en viktig del av Qatar Airways globala expansion. Idag har bolag 140 flygningar i veckan till 19 destinationer i Afrika. De nya linjerna samt den utökade kapaciteten kommer att flygas med Qatar Airways Boeing 787 Dreamliner. Dreamlinern har totalt 254 stolar, 22 i Business Class och 232 i Economy Class.

Qatar Airways har vuxit fort sedan starten för 18 år sedan och har i dag en flotta på 147 flygplan och 146 flyger till 146 destinationer runt hela världen.

Läs mer i pressmeddelandet här

Durban

Durban Beach

 

Artikeln publicerades ursprungligen av Henning på Bonusfeber.no

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *